EKONOMİ

ONLAR YEŞİL ÜRETİM’İN DENİZLİLİ ÖNCÜLERİ

ONLAR YEŞİL ÜRETİM’İN DENİZLİLİ ÖNCÜLERİ
DENİZLİLİ ÖNCÜ İKİ ‘YEŞİL ÜRETİM FİRMASI’NDAN BÜYÜK DEVİR ANLAŞMASI!

Kocaer Çelik tarafından KAP’a yapılan “Jeotermal Ruhsat Satın Alınması” hakkındaki özel durum açıklamasında; Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.'ye ait  Aydın Kuyucak, Horsunlu-Ortakçı Köyü'nde bulunan Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su (J-443) ruhsatının Kocaer Çelik A.Ş. tarafından devralındığı bildirildi.



Borsa İstanbul’da (BİST) hisseleri işlem gören Denizli Merkezli ve “çevre duyarlılıkları ön planda” iki önemli firma olan; AYDEM Yenilenebilir Enerji A.Ş. ile Kocaer Çelik A.Ş. arasında “temiz ve yeşil çevreci enerji” üretimine yönelik önemli bir devir yoluyla satın alma işlemi gerçekleştirildi. Buna göre; Kuyucak Horsunlu’da bulunan AYDEM’e ait 5061,46 hektar alana ve ruhsatta koordinatları belirtilen 5782,72 hektarlık bloke alana sahip “jeotermal kaynaklı ve doğal mineralli sular işletme ruhsatı” Kocaer Çelik A.Ş.’ye devredildi. Demir çelik sektöründe “yeşil üretim” yapan öncü firma konumunda olan Kocaer Çelik’in sahip olduğu çatı tipi güneş enerjisi santrallerinin (GES) ardından, temiz enerji üretim kaynaklarını jeotermal enerji üretimi ile çeşitlendirmeyi hedeflediği için böyle bir devir anlaşmasına imza attığı kaydedildi Konuyla ilgili her iki firma da Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)’a ayrı ayrı bildirimde bulundu..



AYDEM VE KOCAER ÇELİK’TEN
İKİ AYRI “KAP AÇIKLAMASI”
AYDEM Yenilenebilir Enerji’den yapılan açıklamada; “Yönetim Kurulumuzun 11.05.2023 tarihli ve 2023/21 nolu kararına istinaden, Şirketimize ait, Aydın ili, Kuyucak ilçesi, Horsunlu-Ortakçı Mahallesi J-443 ruhsat numaralı 5061,46 hektar alana ve ruhsatta koordinatları belirtilen 5782,72 hektarlık bloke alana sahip jeotermal kaynaklı ve doğal mineralli sular işletme ruhsatının Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devri gerçekleştirilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.



Kocaer Çelik’in KAP açıklaması ise şöyle oldu; “11.05.2023 tarihli özel durum açıklamamız ile duyurduğumuz, Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.'ye ait  Aydın ili, Kuyucak İlçesi, Horsunlu-Ortakçı Köyü'nde bulunan Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su J-443 ruhsatının şirketimize devri gerçekleşmiştir.”



DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE
‘YEŞİL ENERJİ’NİN ÖNCÜSÜ
Demir çelik sektöründe “yeşil üretimin öncüsü” bir firma olan Kocaer Çelik bu konumunu güçlendirecek önemli proje ve yatırımlara imza atmaya devam ediyor. İşte bu nedenle “çevreci yeşil enerji üretiminin” Türkiye’deki kalelerinden biri olan hemşehri kuruluş AYDEM Yenilenebilir A.Ş.’den bir devir yoluyla satın alma işine girişen Kocaer Çelik şu açıklamayı yaptı;  “Daha önce ilettiğimiz gibi, enerjide öz tüketimimizin tamamını kendi ürettiğimiz yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak ve böylece hem enerji bağımsızlığımızı kazanarak uluslararası rekabette avantaj sağlamak hem de çevresel, sosyal ve yönetişim konularında toplumun geleceğine katkı sağlamak kurumsal stratejimizin önemli parçalarından biridir. Demir çelik sektöründe yeşil üretim yapan öncü firma konumumuzu güçlendirmek üzere, sahip olduğumuz çatı tipi güneş enerjisi santrallerinin (GES) ardından, temiz enerji üretim kaynaklarımızı jeotermal enerji üretimi ile çeşitlendirmeyi hedeflemekteyiz.”



HEDEF “ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI
VE ULUSLARARASI REKABET”
Hedeflerinin; “enerjide öz tüketimlerinin tamamını kendi ürettiği yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak ve böylece enerji bağımsızlığımızı kazanarak uluslararası rekabette avantaj sağlamak” olduğunu vurgulayan Kocaer Çelik açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Mevcut GES'lerimiz ile yılda 15 milyon kWh olan elektrik üretimimizi Horsunlu Jeo Termal santral birinci faz yatırımlarımızın tamamlanmasının ardından eklenecek tahmini 45 milyon kWh üretim ile toplam 60 milyon kWh'a ulaştırmayı ve tüketimimizin tamamını kendi santrallerimizden sağlayacak seviyeye gelmeyi hedefliyoruz.”



ÜRETİM 15 MİLYON KWH’DEN,
60 MİLYON KWH’YA ÇIKACAK

Kocaer Çelik  KAP açıklamasında son olarak enerjide tüketimlerinin tamamını kendi santrallerinden ve “temiz enerji” kaynaklarından sağlamayı amaçladıkları da belirtilerek “Horsunlu Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Su ruhsat sahasında bulunan iki adet üretim kuyusunun yanı sıra yapılacak ilave yatırım çalışmaları sonrasında, söz konusu elektrik üretim kapasitemizin önemli oranda yükselmesini ve stratejik büyüme alanı olarak seçtiğimiz enerji sektöründe, yenilenebilir kaynaklar açısından çeşitlendirilmiş, güçlü bir portföye ulaşmayı hedeflemekteyiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon