EKONOMİ

O TEKLİF GERİ ÇEKİLDİ…

O TEKLİF GERİ ÇEKİLDİ…
Kredi kartı limitleri 100 bin lira ve üzeri olanlardan 750 lira katılım payı alınmasını öngören ve tartışmalara yol açan yasa teklifi geri çekildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifi daha detaylı değerlendirmek için görüşmelerin durdurulduğunu açıkladı. Teklif, 2025 yılı bütçesi sonrasında yeniden ele alınacak.

Savunma Sanayi Destekleme Fonuna kaynak sağlamak amacıyla Meclise sunulan, 100 bin lira ve üzeri kredi kartlarından 750 lira katılım payı alınmasını içeren yasa teklifi, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri çekildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifte yer alan unsurların detaylı incelenmesi gerektiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın bazı itirazları oldu. Teklifimizi biraz daha detaylı bir incelemeye alacağız” dedi. Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da düzenlemenin yeniden incelenmesi yönünde talimat verdiğini ifade etti.

AK Parti’nin ekonomi kurmaylarıyla yapılan görüşmelerin ardından, teklifin bütçe görüşmeleri sonrasına ertelendiği açıklandı. Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmelerde, kredi kartlarına yönelik eleştirileri ilettiklerini söyledi. Yasa teklifi, 2025 yılı bütçesi sonrası yeniden değerlendirilecek.

Teklifin ertelenmesiyle birlikte, enflasyon düzeltmesinin yatırım döneminde ertelenmesine ilişkin maddelerin, muhalefetle yapılacak istişareler sonrası Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun teklifine eklenmesi planlanıyor.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon