EKONOMİ

O SEKTÖR İHRACATINI ÜÇE KATLADI

O SEKTÖR İHRACATINI ÜÇE KATLADI
Denizli’nin DENİB üzerinden yaptığı Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı. Geçen yılın Temmuz ayı ile bu yılki Temmuz ayının sektörlere göre artışları izlendiğinde en fazla artışın demir ve demir dışı metaller sektörü olduğu dikkat çekti.

Denizli’nin Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı. TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı yüzde 10,1 artarak 327 milyon Amerikan Doları olarak kaydedilirken, DENİB üyelerince yapılan ihracat yüzde 18 artışla 255 milyon Amerikan Doları’na ulaştı.

Temmuz ayında geçen yılın Temmuz ayına göre lokomotif sektörlerdeki çift haneli artışlar dikkat çekici seviyedeydi. Denizli İhracatında tekstil-konfeksiyon sektörü geçen yılın aynı tarihine göre yüzde 4,02’lik artışla 131 milyon Amerikan Doları’na ulaştı. Benzer şekilde; elektrik-elektronik sektörü ihracatını yüzde 38,15 artırarak 49 milyon Amerikan Doları’na taşırken, demir-demir dışı metaller sektörünün ihracatı yüzde 88,91 yükselişle 27 milyon Amerikan Doları oldu. Madencilik sektörünün ihracatı ise yüzde 10,31 arttı ve 14 milyon Amerikan Doları olarak gerçekleşti.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon