ÇİVRİL

O İLÇEDE HAYVAN PAZARI NEDEN KAPATILDI?

O İLÇEDE HAYVAN PAZARI NEDEN KAPATILDI?
Denizli’nin Çivril İlçesi Yeniceköy Mahallesi’nde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görüldü. Birçok yerleşim alanı karantinada… Hayvan hareketleri yasaklandı. Çivril Hayvan Pazarı da hastalık söndürülene kadar kapatıldı.

Denizli Çivril’deki Yeniceköy Mahallesi’nde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi üzerine bölge karantinaya alındı. Duyuruyu Çivril Belediyesi yaptı. Bölgede şap hastalığı görüldüğünü belirten belediye ”Çivril Belediyesi Hayvan Pazarı ilçemizde bir mahallede tespit edilen şap hastalığı salgını nedeniyle ikinci bir emre kadar kapatılmıştır” denildi.



Kararı Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de doğruladı. Yetkililer, Denizli’nin Çivril İlçesi’ndeki Yeniceköy Mahallesi’nde bir işletmede büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görüldüğünü, bölgeye acilen veterinerlerin gönderildiğini ve hasta hayvanların tedavi altına alındığı bildirildi.

Söz konusu hastalıklı hayvanlarla ilgili karantina uygulamasına gidildiği de açıklandı. Bölgede hasta olmayan tüm hayvanlara aşılama çalışması yapıldığı da gelen bilgiler arasında. Bu arada bölgede ikinci bir duyuruya kadar hayvan hareketleri yasaklandı. Üç hafta boyunca Denizli’nin Çivril İlçesi’ndeki merkez ve 13 yerleşim alanında karantina uygulaması başlatıldı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon