YAŞAM-GÜNCEL

O HAYVAN BARINAĞINDAKİ KÖPEKLER NEREDE?

O HAYVAN BARINAĞINDAKİ KÖPEKLER NEREDE?
Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların içler acısı durumu, can verenlerle hastalananların bir arada; aç ve susuz bırakılarak ölüme terk edilmiş yavru köpeklerin hali Denizli Metropol ekranında gözler önüne serilmişti. Olaya kamuoyunda tepkiler devam ederken, Denizli Vegan Aktivizm Topluluğu olayın peşini bırakmıyor. Topluluk barınakta toplamda 11 köpek kaldığını belirterek, bu kez diğer köpeklerin nerede olduğunu sordu.

ÖZEL HABER
Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki hayvanların içler acısı durumu, can verenlerle hastalananların bir arada; aç ve susuz bırakılarak ölüme terk edilmiş yavru köpeklerin hali Denizli Metropol ekranında gözler önüne serilmiş, Denizli ve Sarayköylü bir grup hayvan sever ve aktivist Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’na gitmişti. Grup adına açıklamada bulunan Denizli Vegan Aktivizm Topluluğu Aktivisti Gizem Birdoğan, belediyenin tepkiler üzerine barınakta temizlik yaptığını, ancak olayın gündemden düşene kadar göstermelik olduğunu iddia etti. İddialar ve yaşananların ardından olayla ilgili bir grup hukukçu ve hayvan severin savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulundukları öğrenildi. Daha önce çekilen içler acısı görüntüler ise delil olarak gösterildiği de gelen bilgiler arasında. Öte yandan tüm bu yaşananlara, olayla ilgili yayın ve basın açıklamalarına rağmen konuyla ilgili Sarayköy Belediyesi’nden kamuoyuna herhangi bir açıklama hala yapılmadı.



KÖPEKLER NEREDE?
Olaya kamuoyunda tepkiler devam ederken, Denizli Vegan Aktivizm Topluluğu olayın peşini bırakmıyor. Denizli Vegan Aktivizm Topluluğu Aktivisti Gizem Birdoğan “Sarayköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki gözlemlerimiz devam ediyor. Barınak yetkilileri güneşten korunmaları için branda çekmişler. Ayrıca yeni bir çalışan barınak için görevlendirilmiş ve arkadaşlarımıza barınakla ilgilendiğini ve sürekli orada olduğunu söylemiş. Bu iki konu için teşekkür ediyoruz. Ama bunlar yeterli değil. Hala sağlıksız koşullar devam ediyor. Hala köpeklerin sağlık durumu gözlemlenebilir şekilde kötü durumda. Veteriner hala tam gün mesai yapmıyor. Bu arada barınakta şu an 11 köpek kalmış durumda. Daha önce burada barınan köpekler nerede? Diğer köpekleri Denizli’ye gönderdiklerini söylüyorlar, araştırıyoruz. Bazı köpekleri ise sokakta gördük. Uyuz hastalığına yakalandıklarını düşünüyoruz. Sarayköy Belediyesi’ni barınakla ilgili görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon