EKONOMİ

“MUTLUYUZ. DİĞER BANKALARDAN DA BEKLİYORUZ”

“MUTLUYUZ. DİĞER BANKALARDAN DA BEKLİYORUZ”
Vakıfbank, başta imalatçı ve ihracatçı firmalar olmak üzere işletmelerin kullanımına sunulacak yeni kredi paketini açıkladı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci kredi paketini değerlendirdi.

VakıfBank, yerli üretimi desteklemek ve istihdamı korumak amacıyla başta imalat sanayiinde faaliyet gösteren firmalar ile ihracatçı firmalara yönelik olmak üzere yeni bir kredi paketini kullanıma sunuyor. Yeni kredi paketi Merkez Bankası politika faizine endeksli olarak kullandırılacak. Merkez Bankası politika faizi düştükçe, kredi faiz oranı da düşecek. Başta İmalatçı ve ihracatçı firmalar olmak üzere işletmelerin kullanımına sunulacak yeni kredi paketi, 2 milyar dolar ve 25 milyar TL olmak üzere toplam 40 milyar TL büyüklüğünde olacak. Merkez Bankası politika faizine endeksli kredinin başlangıç faiz oranı yıllık yüzde 17,75 olarak belirlendi. Paket 12 aydan başlayarak 72 aya kadar vadeler içermekle birlikte firmaların ihtiyaçları ve nakit akışına göre 1 yıla kadar ödemesiz dönem uygulanabilecek.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, kredi değerlendirmesinde bulundu. Keçeci “Vakıflar Bankası yönetimine teşekkür ediyorum. Uzun zamandır böyle bir kredi ile karşılaşmadık. Talep ediyorduk ama olgunlaşmamıştı. Büyük öneme sahip inanılmaz güzel bir kredi. Süre açısından da olumlu. Miktarda azımsanmayacak bir rakam. İhtiyaçlara karşılık verebilecek bir kredi. Biz çok mutlu olduk. Bu krediyi almak yatırımcının talebiydi. Dikkat edilecek hususlar var tabi ki. 17.75’den başlayacak faiz. Bu kredi burada kalırsa zorluk getirebilir. MB’ye endekslenmiş; düşerse düşecek. Temenni ederim ki bu bir başlangıç olsun ve diğer kamu bankaları da arkasından gelsin. Böylece sanayicilere nefes aldırabiliriz. İdeal ve herkesin kullanmayı arzu edeceği bir kredi türü. Kamu bankaları dışında özel bankalardan da bekliyoruz bu tür kredileri. Birbirimize uzun vadede ihtiyacımız var. Türk sanayicileri olarak bunu bekliyoruz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon