EKONOMİ

MÜSİAD BAŞKANI BOYACI İSYAN ETTİ: SEFER SAYISI AZ, PAHALI VE RÖTARLI

MÜSİAD BAŞKANI BOYACI İSYAN ETTİ: SEFER SAYISI AZ, PAHALI VE RÖTARLI
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, sefer sayısı az, uçuş mesafesine göre pahalı ve sürekli rötar yapan Denizli – İstanbul uçuşlarıyla ilgili olarak sert tepki gösterdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, tekstil, sanayi ve turizm potansiyeliyle ön plana çıkan illerin başında gelen Denizli’de, sefer sayısı az, uçuş mesafesine göre pahalı ve sürekli rötar yapan Denizli – İstanbul uçuşlarıyla ilgili olarak sert tepki gösterdi.

Pazar akşamı yine Çardak Havaalanında 19.13’te kalkış yapması planlanan İstanbul uçağının gece 03.30’da Çardak’tan İstanbul’a uçabildiğini, onlarca iş insanı ve yolcunun büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çeken MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, Denizli'nin yıllık 5 milyar dolara yaklaşan ihracat hacmiyle önemli bir “Sanayi”  şehri olmasının yanı sıra yaklaşık 3 milyon civarında turist ağırlayan çok önemli bir “Turizm”  kenti olmasına rağmen zamanında yapılamayan pahalı uçak seferleriyle sınandığını söyledi.

Çardak Havaalanında il merkezine çok uzak olduğuna dikkat çeken Başkan Engin Boyacı, ‘İş insanlarımızın çok yoğun yurtdışı irtibat ve seyahatleri olmaktadır. Çardak Havaalanı il merkezine çok uzak. Buna rağmen İstanbul Denizli uçuşuna yöneliyoruz. Bu seferde uçuş mesafesine göre fiyat çok pahalı. Uçuş saatleri iş insanlarının günlük programlarına hiç uygun değil. İstanbul – Denizli uçuş sayıları da çok az. Birde bunların üzerine Denizli - İstanbul, İstanbul – Denizli arasında uçaklar sürekli rötar yapıyor. Geç geliyor, geç kalkıyor. İş insanlarımız uçakla seyahat etmek isteyen hemşerilerimiz Çardak Havaalanında perişan oluyor. Pazar akşamı 19. 13 ‘te Çardak’tan havalanması gereken İstanbul uçağı sabaha karşı 03.30 ‘da kalkabildi. İnsanlarımız yaklaşık 9 saat havaalanında büyük eziyet çekti. Hiçbir yetkili isimden yaşananlarla ilgili açıklama bile yapan yok.’ dedi

Bir milyonu geçen nüfusu ve yoğun ziyaretçi kapasitesine rağmen Denizli Çardak Havalimanından sadece İstanbul’a olmak üzere sefer yapıldığına dikkat çeken Boyacı, ‘Çardak Havaalanın uzak olması, Denizli’den uçuşların düzensiz ve pahalı olması nedeniyle yurt içi ve yurt dışı iş gezilerimizde İzmir ve İstanbul’daki havaalanlarını kullanmak zorunda kalıyoruz. Denizli İzmir Otobanı tam olarak tamamlandığında iş dünyasından Çardak Havaalanını kullananların sayısı da çok azalacaktır. Bin bir dertle uğraşan, her şeye rağmen üretmek, ürettiğini de dünyaya satarak Denizli ve ülke ekonomisine destek vermek isteyen iş insanlarının havaalanlarında yaşadıkları sıkıntılar artık ortadan kaldırılmalıdır. Bu eziyet bitmelidir. Zamanında kalkmayan uçakları ve insanları mağdur eden, yolcuları bilgilendirmekten bile uzak uçak şirketlerinin yetkililerini de kınıyorum’ dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon