EKONOMİ

METAL VE EMAYE SEKTÖRÜNDEKİ SON DURUM NE? BAKIR FİYATLARI NEDEN ARTTI?

METAL VE EMAYE SEKTÖRÜNDEKİ SON DURUM NE? BAKIR FİYATLARI NEDEN ARTTI?
Metal ve emaye sektöründeki son durum ne? Bakır fiyatlarında geçen hafta yaşanan anormal yükseliş sektörü nasıl etkiledi? Erikoğlu Endüstri Holding’in Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Özer Erikoğlu, Metropol’e özel değerlendirmelerde bulundu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Erikoğlu Endüstri Holding’in Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Özer Erikoğlu, Metropol’e değerlendirmelerde bulundu. Bakır fiyatları neden yükseldi? Fiyatlar geri gelir mi?  Sektörde resesyon yaşanır mı? Kalaylı bakır tele olan talep neden arttı? Satışlar aynı seviyede kalır mı?

Erikoğlu “Geçen hafta bakır fiyatlarında bir yükselme oldu. FED’in faiz  artırımlarının yavaşlaması ve Çin’de yapılacak inşaat sektörüne olan desteklerden dolayı artış gözlemlendi. Bu artışın bu hafta düşmesi ya da bu seviyede kalmasını bekliyoruz. 2023 yılı için Avrupa’daki müşterilerimizi ziyaret ediyor ve görüşüyoruz. Şu an sektörümüzle ilgili bir resesyon öngörmüyoruz. Bu süreçte otomotiv ve enerji sektöründe yatırımlar artıyor. Enerji sektöründe solar kablo ve GES artışı kalaylı bakır tele olan ihtiyacı artırdı. Trafo yapımı da artınca orada da emayeli bakır tel kullanımı arttı. Beyaz eşya ve inşaat sektöründe ise yavaşlama bekliyoruz. Satışlarımız da artı bir yükseliş öngörmüyorum. Aynı seviyede seyredeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon