EKONOMİ

KURUYEMİŞ FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ, TALEP VE ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞTİ Mİ?

KURUYEMİŞ FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ, TALEP VE ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞTİ Mİ?
Kuruyemiş fiyatları son bir yılda yüzde 100’e varan artış yaşadı. Artış ve piyasaya yansımalarını Seyran Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çaputçu değerlendirdi… Kuruyemiş fiyatları neden arttı? Daha da artar mı?  Satışlar nasıl? Hangi ürünlerin fiyatı daha yüksek? Tüketici alışkınları değişti mi?

ÖZEL RÖPORTAJ
Kuruyemiş fiyatları arttı. Önümüzdeki günlerde kuruyemiş fiyatları daha da artar mı… Satışlar nasıl? Önceki yıllarda en makul kuruyemiş çeşitleri arasında yer alan fıstık ve leblebinin fiyatı da arttı. Vatandaşların bu fiyat artışları ile birlikte kuruyemişte tercihleri değişti mi, ne yönde oldu? Artış ve piyasaya yansımalarını Seyran Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çaputçu Metropol’e özel değerlendirdi…

Çaputçu “Ciddi artışlar yaşanıyor. Bunun birinci sebebi Türkiye’de yetişen ürünlerde maliyetlerin yüksek olması. Yerli ürünler yüzde 100-150 oranında arttı. İthal ettiğimiz kaju, badem vs. fiyatları ise döviz artışı ile birlikte yükseldi. Tüketici alışkanlıkları da değişti. Herkesin bir bütçesi var. Bu bütçeye uygun hareket ediyorlar. Porsiyonlar azaldı. Küçüldü. Yarım kilogram alacağına 250 gram alıyor. Paketli ürünlere eğilim arttı. Önümüz yılbaşı herkes evine bir miktar kuruyemiş götürecektir. Burada tüketim artacak” diye konuştu.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon