EKONOMİ

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK
Merkez Bankası yeni yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Piyasaların gözü Ocak ayı Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi.

Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını 20 Ocak Perşembe (Yarın) günü açıklayacak. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu saat 14.00’te yeni faiz kararını duyuracak. Beklentiler faizlerin değiştirilmeyeceği yönünde. Merkez Bankası, geçen ayki toplantıda politika faizini yüzde 15'ten yüzde 14 seviyesine indirmişti. Ekonomistler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 14 düzeyinde sabit bırakacağını tahmin ediyor.

Son alınan faiz kararı sonrası yapılan açıklamada “TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir. Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin ve döviz rezervlerindeki artış eğiliminin sürmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, üretim ve istihdam artışının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için uygun zemin oluşacaktır” ifadelerine yer verilmiş, metinde Para Politikaları Kurulu’nun, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve veri odaklı bir çerçevede almaya devam edeceğinin altı çizilmişti.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon