EKONOMİ

MENDERES TEKSTİL ANLATTI “BU BAŞARI NASIL GELDİ?”

MENDERES TEKSTİL ANLATTI “BU BAŞARI NASIL GELDİ?”
Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2019 yılı listesindeki 23 Denizlili, bu büyük başarıyı DESİAD ve Denizli Metropol işbirliğinde Denizli Metropol ekranında anlattı.

ÖZEL HABER
Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2019 yılına ait sonuçları açıklandı.

Denizlili 23 firma 500 dev arasına adını yazdırarak Denizli’nin bir kez daha gururu oldu. Pandemi nedeniyle DESİAD bu yıl plaket töreni yapamayacağından dolayı farklı bir formatla 23 Denizlili firmayı onure etmek istedi. Bu kapsamda 23 Denizlili, bu büyük başarıyı DESİAD’ın katkılarıyla Denizli Metropol işbirliğinde anlattı.



Ülke genelinde 66. sırada Denizli’de 23 firma arasında ise 5. sırada Menderes Tekstil yer aldı. Bu başarı nasıl geldi? Menderes Tekstil Genel Müdürü Ali Atlamaz Denizli Metropol ekranındaydı.

İŞTE O RÖPORTAJ…

DENİZLİ METROPOL: Sizde bu 23 firmanın arasına girdiniz. İlk duygularınızı alalım.

ALİ ATLAMAZ: Menderes Tekstil şöyle bir 10 yıl geriye dönüp bakacak olursak, bu sıralamada ilk 200 ile ilk 50 arasında çeşitli yerler edinmiş, gerçekten bu sıralamaya katkı veren, Denizli’ye katkı veren önemli bir ihracat şirketidir. Tabi ki mutluyuz. 

DENİZLİ METROPOL: Böyle bir başarı bekliyor muydunuz? Bu başarı nasıl geldi?

ALİ ATLAMAZ: Geçmişten beri devam eden bir gelenek bizim için bu. Tabi ki bekliyorduk. Menderes Tekstil’in kuruluşu çok eskilere dayanır. Hemşehrilerimiz iyi bilir. Rahmetli Adnan Menderes döneminde temeli atılmış bir kuruluş. Biz Akça Holding olarak 1984 yılında burayı satın aldık. O dönemden bu yana hem yatırımlar hem de ihracat anlamında gelişmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede yaklaşık 1995 – 2000 yılları arasında yoğun bir ihracat hamlesiyle sürekli ihracata yönelik bir ev tekstili tesisi olmamız hasebiyle bu sıralamada her zaman varız.

DENİZLİ METROPOL: 2020 ve 2021’de de aynı başarıyı bekliyor musunuz?

ALİ ATLAMAZ: Biz önümüzdeki dönemlerde de bunun artarak sürmesini bekliyoruz. Piyasa şartları, ekonomik koşulları, dünyanın geleceği, iş aleminin geleceği bunu şekillendirecek. Ümit ve beklentimiz bu düzeyde devam etmesi.

DENİZLİ METROPOL: Firmanızı tanıtır mısınız?

ALİ ATLAMAZ: Menderes Tekstil, pamuk ve iplikten başlayan, dokumasının, boya, baskı ve terbiyesinin burada yapıldığı tam entegre bir tekstil fabrikası. Bizim gibi hammaddeden nihai ürüne, üretim yapan tekstil fabrikası çok yok. Dünyada da sayılı.  Bu entegrasyonun faydasını kullanarak 30 yıldır ev tekstili ihracatı yapıyoruz. Bu sürede geçmiş yıllarda da bu sıralamalara girmiş bir şirketiz. Bunun artarak devam etmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.



DENİZLİ METROPOL:
Firma olarak gelecek planlarınızı öğrenebilir miyiz?


ALİ ATLAMAZ: Menderes Tekstil ev tekstilinin Türkiye’de lider şirketi. Önceliğimiz bu liderliğin devam etmesi. Ayrıca giyimlik, gömleklik başta olmak üzere bir takım giyimlik kumaşların üretimi ve piyasaya sunulmasıyla ilgili çalışmalarımız var.

DENİZLİ METROPOL: Firma olarak başka sektörlerde de olmayı düşünüyor musunuz?

ALİ ATLAMAZ: Menderes Tekstil olarak, Akça Holding’in bir firmasıyız. Holding bünyesinde tekstil, gıda, enerji, araç muayene istasyonları işletmeciliği, inşaat gibi işler var. Özellikle enerji konusunda daha çok yatırımlar düşünülüyor. Tekstil zaten bizim amiral gemimiz. Bu şekilde devam edecek. Enerji ve gıda anlamında sektörün önde gelenlerinden olma hedefimiz var. 

DENİZLİ METROPOL: Denizli’nin insan kaynağının gelişimi açısından ne yapılabilir. Şirket olarak bu konuda bir hamleniz var mı?

ALİ ATLAMAZ:  Geçmiş yıllarda bu konu ile ilgili sıkıntılar yaşadık. Ancak Denizli’nin Türkiye’de tekstilde lider kent olması, ulaşım imkanları, yaşam şartları diğer şehirlere göre çok farklı olmadığı için çok daha fazla insan kaynağı sıkıntısı yaşanacağını düşünmüyorum. Biz yöneticilerimizi kendi içimizden yetiştiriyor ve onlarla devam ediyoruz. Yönetici seviyesindeki arkadaşlarımızın çoğu burada işe başlamış ve 15 -20 yıl devam eden arkadaşlarımızdır. Biz dışarıdan yönetici ithal etmek yerine kendi bünyemizdeki cevherleri parlatarak yetiştiriyoruz.



DENİZLİ METROPOL:
DESİAD’ın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? DESİAD ile ilgili düşünceleriniz…


ALİ ATLAMAZ: Öncelikle bu konuda çalışan arkadaşlarıma verdikleri emek için teşekkür ediyorum. Gerçekten STK’larda çalışmak hepimizin görevi. Birikimleri bizden sonrakilere aktarmak için bu tür kurumlar vesile oluyor. Ben tüm DESİAD yöneticilerine teşekkür ediyorum.

DENİZLİ METROPOL: 2020 Nasıl geçti firmanız anlamında 2021 ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

ALİ ATLAMAZ: 2020 yılı hepimiz için sıkıntılı geçti. Mart ayında ne yapacağımızı bilmezken, işler nereye gidecek diye düşünürken, beklentilerimizden daha iyi bir ivme yakaladık. 2021 yılının artık pandeminin atlatıldığı, işlerimizi daha da geliştireceğimiz bir yıl olacağını düşünüyorum.

MENDERES TEKSTİL GENEL MÜDÜRÜ ALİ ATLAMAZ İLE YAPILAN PROGRAMI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon