POLİTİKA

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN DENİZLİ’DE ‘SEÇMEN VE SANDIK İTTİFAKI’ ÇAĞRISI

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN DENİZLİ’DE ‘SEÇMEN VE SANDIK İTTİFAKI’ ÇAĞRISI

Memleket Partisi Teknoloji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu, Denizli’de gerçekleştirdiği basın toplantısında muhalefet partilerine Muharrem İnce’nin önerisi olan ‘Seçmen ve Sandık İttifakı’ çağrısında bulundu.

Memleket Partisi Teknoloji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Levent Kazancıoğlu, Parti Meclisi Üyesi Süleyman Dinçberk ve İl Başkanı Erhan Derici, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kazancıoğlu; “Türkiye ‘cumhurbaşkanı adayı kim olacak’ konusunu konuşuyor. 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayını bulmaları veya bulmamaları konusunun Cumhur İttifakı’na kan kazandırdığı düşünüyoruz. Bu konu ile oyalanıyoruz ve dikkatimiz dağıtılıyor. Biliyoruz ki bize bir cumhurbaşkanı adayı lazım fakat bundan önce cumhurbaşkanını seçecek seçmen lazım. Seçmenden sonra bu işlemlerin gerçekleşeceği sandıklar lazım. Adaydan önce seçmeni ve sandığı konuşmamız lazım. Türkiye’de oy kullanacak 60 milyon seçmeni tek tek incelemeliyiz. Seçmenin kim olduğunu, apartmanınızda kimin oturduğunu bilmeniz lazım. Oy kullanacakları bilmemiz lazım ki seçim sonucuna güvenebilelim. Sandığa gideceğin kim olduğunu bilmeden seçimi meşrulaştırmak mümkün değil. Biz bunun için diğer partilere seçmen ve sandık ittifakı öneriyoruz. Bu ittifak 6’lı değil, 10’lu veya 12’li olabilir. Böylece 60 milyon seçmeni inceleyelim. Sandık güvenliği konusunda görev paylaşımı istiyoruz. 2018’de 190 bin sandık vardı. Yeni seçimde 200 bin sandık olacağı tahmin ediliyor. Bunun için sandıklara 400 bin gözlemci koymamız gerekiyor. Onun için bu güvenliğe ortak çare bulmamız gerekiyor. Bunu yaparsak seçimin sonuçlarına gönül rahatlığı ile güvenebiliriz. Bu sebeplerle Genel Başkanımız Muharrem İnce, ‘Seçmen ve Sandık İttifakı’ kurulmasını öneriyor” ifadelerini kullandı.

Serkan Çakal

Serkan Çakal

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon