EKONOMİ

MEHMET VAROL, KÖY- KOOP MERKEZ BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI SEÇİLDİ

MEHMET VAROL, KÖY- KOOP MERKEZ BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI SEÇİLDİ
Köy-Koop Denizli Bölge Birliği Başkanı Mehmet Varol, Ankara’da yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında 19 Bölge, 33 il ve toplam 75 temsilcinin tamamının oyunu alarak ittifakla Türkiye Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri (Köy-Koop) Merkez Birliği Genel Başkanı seçildi.

Denizli Bölgesi Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler ( KÖY KOOP ) Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı,  Türkiye Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Mehmet Varol, 28 Haziran 2024 tarihinde Ankara’da yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında 19 Bölge, 33 il ve toplam 75 temsilcinin tamamının oyunu alarak ittifakla Türkiye Köy Kalkınma Ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birlikleri (Köy-Koop) Merkez Birliği Genel Başkanı seçildi.

MEHMET VAROL KİMDİR?
Mehmet Varol; 1956 yılında, Denizli ili, Çal ilçesi, Dayılar Köyü’nde doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Çal’da, Lise öğrenimini Denizli’de tamamladı. 1973 Köln Üniversitesi hazırlık, 1974-1978 yılları arasında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gördü. Köyüne dönerek 1983 yılında tarım ve hayvancılık yapmaya başladı. Tarımsal alanlarda kalkınmanın Kooperatifleşmek olacağına inandığı için 1996 yılında, Köyünde ilk Kooperatifi kurdu, Köy muhtarlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Köy-Koop Genel Başkan Yardımcılığı, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği Yaptı. 2004 Yılında Hay-Koop Denizli Birliğini kurdu, Tarım ve Orman Bakanlığının oluru ile 31.03.2022 tarihinde Köy-Koop Ana Sözleşmesine intibak eden, Denizli’nin 19 İlçesinde örgütlü 16.241 ailenin ortak olduğu 101 Tarımsal Amaçlı Kooperatif ortağı olan Köy-Koop Denizli Bölge Birliğinin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Orta derecede Almanca bilir. Evli, 2 çocuk, 4 torun sahibi olup, geçimini Tarım ve Hayvancılıktan temin etmektedir.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon