EĞİTİM

LGS TÜRKİYE VE DENİZLİ BİRİNCİSİ DENİZLİ GELİŞİM KOLEJİ’NDEN

LGS TÜRKİYE VE DENİZLİ BİRİNCİSİ DENİZLİ GELİŞİM KOLEJİ’NDEN
Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçları açıklandı. Tüm soruları doğru yanıtlayarak, 500 tam puan alan Denizli Gelişim Koleji öğrencisi Salih Şahin, Denizli birincisi olurken, aynı zamanda Türkiye birincisi 97 öğrenciden biri olmanın mutluluğunu yaşadı. Denizli Gelişim Koleji Kurucusu Mehmet Hayıt “Mutluyuz, gururluyuz” diye konuştu.

Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçları açıklandı. Sınavda Türkiye’nin farklı illerinden 97 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Bu 97 birincinin arasında Denizli’den de bir isim var. Denizli Gelişim Koleji öğrencisi Salih Şahin, aldığı 500 tam puanla hem Türkiye birincileri arasında yer alırken, hem de Denizli birincisi oldu.

Bu başarıyı taçlandırmak isteyen okul yönetimi Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde bir basın toplantısı yaparak, hem öğrencileri Salih Şahin’in başarısını duyurdu, hem de okul olarak bu başarıyı nasıl sağladıklarını anlattı.



Denizli Gelişim Koleji Kurucusu Mehmet Hayıt yaptığı açıklamada okulun öğrencilerinin birçok başarıya imza atarak yüzde 27’sinin yüzde 0,01 - yüzde 0,08 dilimine girdiğini ifade ederek, “Alınan sonuçla beraber Türkiye başarı ortalamasının 333 katı bir başarıdır. Denizli ve Türkiye birinciliğinin yanında kitlesel ve oransal başarıda inanılması güç sıra dışı başarılara imza attık. Bu başarının sırrı ise öğrencilerin zekasını, emeklerini ve kabiliyetlerini milli servet olarak görmektir” dedi.



Denizli Gelişim Koleji öğrencisi Salih Şahin ise çok mutlu olduğunu belirterek “Düzenli ve disiplinli çalışarak kazandım. Sınavda aldığım puanla liseye Gelişim Koleji’nde devam etmek istiyorum. Aileme Gelişim Koleji’ndeki öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon