SAĞLIK

LENFÖDEM VE LİPÖDEM ARASINDAKİ FARKLAR NEDİR?

LENFÖDEM VE LİPÖDEM ARASINDAKİ FARKLAR NEDİR?
Denizli Metropol’de 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Nilgün Şimşir Atalay oldu. Atalay, Lenfödem ve Lipödem ile ilgili tüm bilinmeyenleri ve merak edilenleri bu programda anlattı. Atalay, iki hastalık arasındaki farkları da aktardı…

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de her hafta yayınlanan ve tıp ile sağlık alanındaki son gelişmeler ve önemli konuların konuşulduğu 20’de 20 programının bu haftaki konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Nilgün Şimşir Atalay oldu. Atalay programda Lenfödem ve Lipödem ile ilgili tüm bilinmeyenleri ve merak edilenleri anlattı.Atalay, toplumda çok fazla bilinmeyen hastalıklar olan Lenfödem ve Lipödem’in ne olduğunu da yine 20’de 20 programında aktardı.

DOÇ. DR. ATALAY'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Atalay, ayrıca bu iki hastalığın arasındaki farkları anlattı. Atalay “İki hastalıkla ilgili çok bariz ayırt eden farklılıklar var. lipöden simetrik oluyor. Kollar ve bacaklar tutuluyor. Lenfödem de tek taraflı tutulum var. Lipödem de eller ve ayaklar korunup, bileklerden sonra şişlikler başlıyor. Lenfödemde ayaklar ve eller üstü şişlikler oluşuyor. Lipödem de morarma ve ağrı var. Lenfödemde ise morarma ve ağrı belirgin görülmez. Lipödem yumuşak, lenfödem serttir. İncelmelerde farklılıklar var” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon