SAĞLIK

KULAK NASIL TEMİZLENİR? KULAK ÇÖPÜ KULLANMAK ZARARLI MI?

KULAK NASIL TEMİZLENİR? KULAK ÇÖPÜ KULLANMAK ZARARLI MI?
Denizli Metropol’de 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Odyoloji Uzmanı Op. Dr. Tuna Kenar oldu. Kenar, kulak nasıl temizlenir ve toplum tarafından çok kullanılan kulak çöpü zararlı mı? konularında önemli bilgiler verdi.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de her hafta Salı günleri yayınlanan ve tıp ile sağlık alanındaki son gelişmeler ve önemli konuların konuşulduğu 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Odyoloji Uzmanı Op. Dr. Tuna Kenar oldu. Kenar, Ümit Yakuphanoğullarından’ın sunduğu programda Kulak hastalıkları kaça ayrılır? Kulak hastalıklarının başlıca tedavi yöntemleri nelerdir? Kulak temizliği nasıl yapılmalı? İşitme testleri nasıl yapılır? Gürültünün kulağımıza etkileri nelerdir? Gürültüye bağlı işitme kaybı önlenebilir mi? İşitme cihazları işitmeyi azaltır mı? Kulak çınlamasının tedavisi var mı? Baş dönmesinin kulak ile bir bağlantısı var mı? gibi soruları yanıtladı.



Kenar, kulak nasıl temizlenir ve toplum tarafından çok kullanılan kulak çöpü zararlı mı? konularında da önemli bilgiler vererek Dış kulak yolunu temizlemeye gerek yok. Kulak kendi kendini temizleyebilen bir organ. Kulak kiri salgılanıyor ve dışarıya doğru atılıyor. Kulak kiri fizyolojik bir şey. Koruyucu amaçlı. Baş havlunuzu parmağınızın içine dolayıp, kulağın içindeki ıslaklığı almalısınız. Kulak temizliği yapmaya gerek yok. Kulak çöpü kullanmamak lazım. Zaten kulak çöpünün üstünde de yazar kulağa sokmayın diye. Kulağı zorlarsak, kulağa bu çöpleri sokarsak kulağın temizleme mekanizmasını iptal etmiş oluruz. Kulağımıza hiçbir şey sokmamamız gerekiyor” diye konuştu.

OP. DR. TUNA KENAR’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon