EKONOMİ

KONFURT GIDA’NIN ÇAL AKKENT TESİSİ’NİN DEĞERİ NE?

KONFURT GIDA’NIN ÇAL AKKENT TESİSİ’NİN DEĞERİ NE?
Çal ilçesi Akkent (köyü) Mahallesi’ndeki konsantre meyve ve sebze suyu imalatı fabrikasının değerinin ne olduğu açıklandı.

Akkent’teki tesisin değerleme işlemleri; TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından tamamlandı. Üzerindeki taşınırlar dahil fabrika binası ve arazisi ile konsantre meyve ve sebze suyu imalatı fabrikasının bulunduğu 48.459,43 m2 alan taşınmazın değeri; fabrikada yer alan (makineler dahil olmak üzere) tüm taşınırlarla birlikte KDV hariç toplam 433.680.000,00 TL olarak belirlendi.

Konfrut Gıda, Denizli'de bulunan fabrikayı, Şirket'te çoğunluk pay sahibi Döhler Gıda'ya devretti. Şirket'ten KAP'a yapılan “özet bilgi” başlıklı Maddi Duran Varlık Devir İşlemlerinin Tamamlanması ile ilgili açıklamalarda şu bilgiler verildi;

"Şirket'imiz tarafından 6 Kasım 2023 tarihli yönetim kurulu kararı ile ilgili kararda belirtilen gerekçelerle kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilen, Şirket'imize ait Denizli ili, Çal ilçesi Akkent köyü / mahallesi, Atatürk Bulvarı, Numara:74 adresinde bulunan konsantre meyve ve sebze suyu imalatı fabrikasının ("Fabrika") bulunduğu ve tapuda 312 ada ve 53 parsel numaralı 48.459,43 m2 alan taşınmazın ("Gayrimenkul"), Fabrika'da yer alan (makineler dahil olmak üzere) tüm taşınırların ("Taşınırlar") ve istihdamı sağlanan personelin Şirket'imiz sermayesinde %77,61 (yüzde yetmiş yedi virgül altmış bir) paya sahip olan çoğunluk pay sahibi Döhler Gıda Sanayi Anonim Şirketi'ne ("Döhler Gıda") devri işlemine ("İşlem") ilişkin olarak ilgili sermaye piyasası mevzuatı kapsamında gerekli onay, karar alımı ve duyuru işlemlerinin yapılmasına karar verilmişti.

9 Nisan 2024 tarihinde Şirketimiz ile Döhler Gıda Sanayi Anonim Şirketi arasında akdedilen "İş Yeri ve Varlık Devri Sözleşmesi" tahtında Şirketimize ait taşınmaz ve taşınır unsurların devri ve satış bedellerinin nakden alındığı ayrıca yasal işlem ve devirlere ilişkin sürecin devam ettiği 28 Mayıs 2024 tarihli Özel Durum Açıklaması ile kamuya duyurulmuştu. İş yeri ve Varlık Devri Sözleşmesi kapsamında taşınmaz ve taşınır unsurların devir süreci 01 Ağustos 2024 tamamlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon