EKONOMİ

KOCAER’DEN 2 MİLYAR 621 MİLYONLUK JEOTERMAL YATIRIMI!

KOCAER’DEN 2 MİLYAR 621 MİLYONLUK JEOTERMAL YATIRIMI!
BİST’in Denizli merkezli şirketlerinden Kocaer Çelik A.Ş. Aydın Kuyucak’da 2 milyar 621 milyon 875 bin lira proje bedelli Jeotermal Enerji Santrali yatırımı başlattı.

Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ (KCAER) yüzde 99 bağlı ortaklığı olan Kocaer Enerji AŞ’nin yürüttüğü jeotermal enerji yatırımı hakkında KAP’ta bir cüncelleme paylaştı. Kocaer Çelik, ÇED izin süreçlerinin başladığını belirttiği projenin 2 milyar 621 milyon 875 bin lira proje bedeli olduğunu kaydederken proje hakkında bazı detaylar da verdi.

DEV YATIRIM 2026’DA DEVREYE ALINACAK
Kocaer Çelik’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen bilgiye göre Jeotermal Enerji Santrali’nin (JES) Kocaer 1 JES isminde ve ilk fazda 24 MW kurulu güce sahip olacağını açıkladı. İkili çevrim teknolojisine sahip olacak projenin 2026 yılının ilk yarısında devreye alınması planlanırken ruhsat sahasındaki potansiyele bağlı olarak ikinci ve üçüncü fazlara da geçileceğini kaydetti. Kocaer Çelik’ten yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;

ÇED İZİN SÜRECİ BAŞLADI!
“Yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine KAP’a aşağıdaki açıklamalar yapılmıştır. Şirketimiz Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde en yüksek mukayeseli üstünlüğe sahip çevre dostu jeotermal enerjiye yatırımını, stratejik büyüme hedefleri arasında görmektedir. Dünyanın en gelişmiş çevre teknolojisi ve standartlarına sahip olacak olan Jeotermal Enerji Santral yatırımımızın sondaj çalışmaları devam etmektedir ve kurulacak ‘Kocaer 1 JES’ Santral Projesine ait 2.621.875.000 TL proje bedeli olan ÇED izin süreci başlatılmıştır. Yatırımımız planladığımız takvimde ilerlemektedir.”

YATIRIM YERİ AYDIN KUYUCAK
Açıklama devamla şöyle; “Şirketimizin yüzde 99 oranında iştirak ettiği Kocaer Enerji’ye ait Aydın Kuyucak’ta sahibi olduğumuz ruhsat sahasındaki yatırımın birinci fazı olarak 24 MW kurulu gücünde ve ikili çevrim teknolojisine sahip jeotermal enerji santralinin 2026 yılının ilk çeyreğinde devreye alınması planlanmaktadır. Bu yatırımın ardından ruhsat sahamızdaki jeotermal kaynağın kapasitesine paralel olarak jeotermal enerji yatırımlarımıza ikinci-üçüncü faz olarak devam edilmesi planlanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon