EKONOMİ

KİRA GELİRLERİNDEN STOPAJ ALINACAK MI? CEVDET YILMAZ AÇIKLADI

KİRA GELİRLERİNDEN STOPAJ ALINACAK MI? CEVDET YILMAZ AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuoyunun merakla beklediği yeni vergi paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Kira gelirlerinden stopaj alınacak mı? açıkladı…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira gelirlerinden stopaj alınacağı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Yılmaz, "Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. Zaten mevcut sistem 500 liranın üzerindeki kiraların bankalar üzerinden yatırılmasını öngören bir sistemimiz var" dedi.

Vergi düzenlemeleri konusunda toplumsal hassasiyetlerin dikkate alındığını belirten Yılmaz, kayıt dışılığın azaltılması ve kayıtlılığın artırılmasının önemli öncelikleri arasında olduğunu ifade etti. Yılmaz, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında bir çalışma olmadığını ve enflasyonu artırıcı vergilere sıcak bakmadıklarını belirtti.

Orta Vadeli Program'ın eylülde güncelleneceğini bildiren Yılmaz, "Ana politika setimizi değiştirmeyi düşünmüyoruz. Ancak bir yıllık süreçte dünyada ve Türkiye'de gelişmeler oldu. Bu gelişmeler ışığında programımızın makro ekonomik çerçevesini güncelleyeceğiz" dedi. Ayrıca, bu yıl öngördükleri bütçe açığının oldukça altında bir rakamla yılı bitireceklerini ve gelecek yıl bütçe açığını Maastricht kriterlerine uygun olarak yüzde 3'ler civarına düşüreceklerini ifade etti.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon