EKONOMİ

KEÇECİ, NEDEN 15 YILDIR TEMEL ATMA TÖRENLERİNE ÇAĞRILMIYOR?

KEÇECİ, NEDEN 15 YILDIR TEMEL ATMA TÖRENLERİNE ÇAĞRILMIYOR?
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Metropol canlı yayınında, Denizli’de yeni yatırım yapılmadığına dikkat çekerken “Ben Sanayi Odası Başkanı olarak 15 yıldır hiçbir temel atma törenine çağırılmadım. Ben bu kadar sevimsiz bir adam değilim ama. Neden çağırılmadım. İşin şakası Denizli’de yeni bir yatırım yok. Bu faiz oranları ile asla” dedi. 

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de Metropol Gündemi programının Sinpaş Aquacity Denizli’den gerçekleştirilen canlı yayınına katılan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Metropol Haber Koordinatörü Murat Acar’ın “Dünyanın en yüksek enflasyon ve faiz oranına sahip 3-5 ülkesinden biri olmamız hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bu faiz oranları ile yatırım yapılabilir mi?” sorusunu yanıtladı.



Keçeci “Bu gerçekten Türkiye’nin ve Denizli’nin sorunu. Ben 15 yıldır Sanayi Odası Başkanlığı yapıyorum. Biliyorsunuz bizde temel atma töreni olur. Kurban kesilir. Dua edilir. Hayırlı olsun deriz. Ben 15 yıldır hiçbir temel atma törenine çağırılmadım. Ben bu kadar sevimsiz bir adam değilim ama. Neden çağırılmadım. İşin şakası Denizli’de yeni bir yatırım yok. Yatırım var. Modernizasyona kapasite artırımına işletme içinde giriyor. Bir tarla alıp yeni bir fabrika yapmıyor. Sorunun cevabı şu. Bu faizlerle yatırım yapmak manyaklıktır, geri zekâlılıktır. Olmaz böyle bir şey. Yüzde 25 faiz demek, paranın dörtte birini her yıl faiz olarak geri ödeyeceksin demektir. Bir yatırımın devreye girmesi minimum 4-5 yıl demek. Sen kredi aldın, iş devreye girene kadar bütün paraları faiz olarak geri ödeyeceksin. Var mı böyle bir şey? Mümkün mü? Sen paran olmadığı için kredi aldın. 4 yılda fabrikayı faaliyete geçireceksin. Faiz öderken paran bitti. O zamanda iflas ediyorsun. Kredi ile iş yapmak mümkün değil. Birikimin varsa, ürettiğin malı satabiliyorsan, kredi çekmeden yatırım yapabilirsin. Yoksa bu faiz oranları ile kredi çekerek asla yatırım yapılamaz” diye konuştu.

DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI KEÇECİ’NİN AÇIKLAMASINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon