POLİTİKA

KARACA “VATANDAŞ GRAMLA PEYNİR ALIR HALE GELDİ”

KARACA “VATANDAŞ GRAMLA PEYNİR ALIR HALE GELDİ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin Tavas ilçesi Nikfer pazarında pazarcıları ve kahveci esnafını ziyaret etti.

Pazarcıları, kahvecileri, esnafı dinleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca “Üretimin bitirilmesi, desteklenmemesi pazarcıyı da esnafı da, tüketiciyi de içinden çıkılamaz bir hale sürükledi. Gramla peynir almak zorunda kalan, pazardan meyve sebzeyi korka korka tarttıran halkın bu hale düşmesinin izahı olamaz. Lebaleb kongreleri yapanlar, halkın arasına karışmıyor, acı tabloyu görmezden geliyor” dedi.



Karaca’ya dert yanan ve insanların artık gramla peynir aldığını, bir lokmada bitecek peyniri alan 5 kişilik bir ailenin nasıl yetineceğine akıl sır erdiremediğini belirten peynirci Necati Önür, “Peynirin kilosu 30 TL oldu, insanlar hala 5 TL’lik peynir alıyor. 100 TL’lik banknot çıktığında 7 kg tereyağı alınabiliyordu, bugün tereyağının kilosu olmuş 55-60 lira, 100 TL’ye 2 kg tereyağı dahi alınamıyor. İnsanlar 1 günlük yevmiyesiyle 2 kg tereyağı alamıyor. Halimize şükür diyoruz ama aslında iyi değiliz. Betonlara para yığarken, nakit parayı binalara yığarsan, yollara para yığarken… Sabaha kadar asfalt yap, köprü yap, para getirmiyor. Fabrika yapmalı, üretimi desteklemeli, çiftçiye destek vermeli… Üretim olmazsa olmaz. Mazotu vergisiz vereceğim deseler bak çiftçi nasıl üretiyor. Beni kimse dinlemez, sizler bizim sorunlarımızı dile getirin” dedi. Gülizar Biçer Karaca sesini TBMM’de duyuracağını söyledi.



BAĞKUR borçlarını ödeyemediğini söyleyen bir vatandaş ise devlet BAĞKUR prim borçlarını ötelese bu durumda olmayacağını ifade etti. “Kendimizi sıka sıka sıkacak dişimiz dahi kalmadı” diyen vatandaş, BAĞKUR prim desteği verilse, kira yardımı verilse tüm esnafın rahatlayacağını söyledi. Pazaryerinde, bakkal ve kahvehanelerde halkın sıkıntılarını dinleyen Karaca’ya esnaf iktidardan beklentisini de anlattı. Halkın her şeyin farkında olduğunu, verilen sözlere bakmadığını belirten esnaf “Halkı dinlesinler” diye konuştu. Belgelerden, prosedürlerden, vergilerden beli bükülen pazarcılar dertlerini kimsenin duymadığını söyledi. “Biberin kilosu 12 TL olmuş. Sabahtan beri ancak 5 kg satabildim” diyen pazarcı ise emeğinin karşılığını alamadığını ifade etti.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon