POLİTİKA

KARACA’DAN TBMM’DE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ EYLEMİ

KARACA’DAN TBMM’DE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ EYLEMİ
İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararına tepkilerini ifade eden, kürsüye mor örtü seren ve TBMM Başkanı tarafından “uyarma cezası” verilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Bu ceza, şahsım ve tüm kadınlar adına şeref madalyasıdır” dedi.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP’nin TBMM’ye sunduğu İstanbul Sözleşmesi önergesi için CHP Grubu adına konuşmasına Meclis kürsüsüne mor örtü sererek çıktı. CHP’li kadın milletvekilleri,  İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini, Meclis kürsüsünü mor örtü ile kaplayarak protesto etti. TBMM Genel Kurulu’nda Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, mor örtünün kaldırılmasını istedi. Gülizar Biçer Karaca, örtüyü kaldırmayınca Bilgiç oturuma iki kez ara verdi. Gülizar Biçer Karaca kendisine “Meclisin sükuneti ve çalışma düzenini bozma” gerekçesiyle verilen uyarma cezasına karşılık “Bu ceza şahsım ve tüm kadınlar adına şeref madalyasıdır” cevabını verdi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve kadınların protestosuna karşılık TBMM Başkanı tarafından ara verildi. TBMM’de verilen arada, CHP’li kadın milletvekilleriyle birlikte kürsüde kalmayı ve mor örtüyü kaldırmamayı sürdüren ve tepkilerini dile getiren Gülizar Biçer Karaca “Mor örtü demek, Anadolu'nun geleneği mor cepken demektir. Kadına şiddete hayır demektir. Kadına zulme hayır demektir. İşte, bu nedenle bir gece Meclis iradesine darbe yaparak kadına şiddetin önlenmesi, durdurulması, kadının korunması, şiddetin cezalandırılmasını amaçlayan İstanbul Sözleşmesi'ni gecenin karanlığında feshetmek isteyenlerin karşısında kadına şiddete hayır demek için bu örtüyü, mor örtüyü kürsüye serdik” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon