KALE

KALE, DEPREM BÖLGESİNİN EKMEK İHTİYACINI NASIL KARŞILIYOR?

KALE, DEPREM BÖLGESİNİN EKMEK İHTİYACINI NASIL KARŞILIYOR?
Deprem bölgesine yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, bölgede çalışanlar ve depremzedelerin sıcak ekmek ihtiyacını karşılamak için geliştirdikleri projeyi paylaştı...

ÖZEL RÖPORTAJ
Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 kentte etkili olan deprem bölgesine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Başkan Sağınç; “6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen ve büyük acıların yaşandığı bir deprem felaketiyle sadece ülkemiz değil belki de bütün dünya sarsıldı. O bölgede çok ciddi yıkımlar ve çok büyük acılar yaşandı. Biz de Kale Belediyesi olarak Kale halkıyla birlikte Kaymakamlığımız, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfımız ve hayırseverlerimizle deprem bölgesi ile ilgili hızlı çalışmalar başlattık. Yoğun bir şekilde deprem bölgesindeki ihtiyaçlara yönelik bize ve kaymakamlığımıza müracaatları oldu. Bir çok alanda vatandaşımız elinden geldiği imkanlar ölçüsünde katkıda bulundular. Depremin ikinci gününden itibaren toplanıp hazırlanan malzemelerimizi deprem bölgesine, Denizlimizin sorumlu olduğu başta Hatay bölgesi olmak üzere deprem bölgelerine malzemelerin sevkiyatını başlattık” dedi.

BÖLGENİN SICAK EKMEK İHTİYACINI KARŞILIYORLAR
Yardım sevkiyatlarının devam ettiğini belirten Başkan Sağınç, “Ekiplerimiz orada güzel bir çalışma yapıyor. Bir otobüs içerisinde bulunan seyyar pide fırını gönderdik. Ustalarımız orada canla başla ‘Gece-gündüz’ demeden o bölgedeki depremzedelerin ve çalışan ekiplerin sıcak ekmek ihtiyacını karşılamak anlamında günlük 3 bin ile 4 bin arasında değişen sayıda pide çıkararak o bölgedeki depremzedelerin ve bölgedeki ekiplerin hizmetindeler. Dün gönderdiğimiz aracımızda da başta fırınımızda kullanılmak üzere ihtiyaç malzemeleri, diğer taraftan da vatandaşlarımızın getirip teslim ettiği malzemeleri yeni pide ustalarımızla gönderdik. Orada 2 haftadır çalışan ustalarımız vardı. Bir nöbet değişimi gerçekleştirdik. Dün gönderdiğimiz arkadaşlarımız da nöbeti devraldılar. Diğer ustalarımız da bugün ilçemize dönüyorlar” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon