KALE

KALE BİBER FESTİVALİ’NDE KONSERLER İPTAL EDİLDİ

KALE BİBER FESTİVALİ’NDE KONSERLER İPTAL EDİLDİ
Denizli’nin Kale ilçesine özgü tescilli Kale Biberinin tanıtımına yönelik bu yıl 27.'si düzenlenecek olan Geleneksel Kale Biber Festivali programında yer alan konserler iptal edildi. Diğer organizasyonlar ise yapılacak…

Kale Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada vermiş olduğumuz şehitlerimizden dolayı 11 Ağustos Zeynep Casalini ve 12 Ağustos İrem Derici konserleri ileri bir tarihe ertelenmiş olup, diğer organizasyonlarımız; Kale Biberi Yarışması ve Yağlı Pehlivan Güreşleri planlandığı şekilde devam edecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” denildi.

Bu kapsamda 27’ncisi düzenlenecek Kale Biber Festivali, KaleDavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri, 11-12 ve 13 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bugün kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalde, aşure hayrı olacak. Festivalin İkinci gününde coğrafi işaretli Kale Biberi yarışmaları olacak. Üçüncü gün ise KaleDavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri Recep Tayyip Erdoğan Er Meydan’ında, Türkiye’nin her yöresinden katılacak 500’ün üzerinde pehlivanla gerçekleştirilecek.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon