KALE

KALE BELEDİYE BAŞKANI SAĞINÇ’TAN TURİZM MÜJDESİ

KALE BELEDİYE BAŞKANI SAĞINÇ’TAN TURİZM MÜJDESİ
Denizli’nin Kale İlçesi Sınırları içinde bulunan İnceğiz Kanyonu’nun daha da aktif bir şekilde turizme kazandırılması konusunda çalışmalar yürüten Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Denizli Metropol canlı yayınında müjdeyi verdi. Kanyona aynı Uşak Ulubey Kanyonu’nda olduğu gibi Cam Teras yapılacağını söyleyen Başkan Sağınç, böylelikle kanyona gelenlerin hem o yükseklikte adrenalin yaşayacağını, hem de doğal güzelliği görme imkanını kavuşacağını söyledi. 

Denizli Metropol canlı yayınına katılan Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, öncelikle Leader Kalkınma Projesi ile ilgili görüşlerini aktardı. Bu projenin Kale İlçesi için çok çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Sağınç “Projeyi Beyağaç ile birlikte hazırladık.  Birçok paydaş bu işe el attı. Yerel kalkınma stratejisi oluşturuldu. Tarım ve kırsal turizm üzerine kurulu planlarımız var. Bölgemiz bunun için uygun. İnceğiz Kanyonu ve Tabea Antik Kentimiz, Beyağaç Yaylaları bunun içinde. Tarımsal konularda da halkı bilinçlendirmek ve daha verimli kılmak istiyoruz. Bu projeyle iki ilçemizi daha da kalkındıracağız” dedi.

KANYONA CAM TERAS YAPILACAK
İnceğiz Kanyonu ile ilgili çalışmalarını aktaran Başkan Sağınç, “İnceğiz Kanyonu’ndaki Seyir Terasımızı düzenliyoruz. Orayı korkulukla çevirdik. 3 kilometrelik oraya çıkan yolda önümüzdeki sezon için yol çalışması yapacağız. Ayrıca elektrik ve su konusunu da bu yılın sonuna kadar çözeceğiz. Seyir anlamında o muhteşem manzarayı görmek ve adrenali yaşamak adına, orada Cam Teras Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Bunu Denizli Büyükşehir ile birlikte hazırlıyoruz. Finansmanı sağlandıktan sonra o güzel manzarayı izlemek için Cam Terasımız faaliyete geçecek. Kanyon boyunca şu an girilemeyen bölgelere tekne turu planlıyoruz.  Bazı dönemlerde su çekiliyor. Farklı bir güzellik ortaya çıkıyor. Su çekildiğinde de burada safari jeepleri ile safari yapılmasını sağlayacağız. Yürüyüş güzergahları da oluşturarak, burayı turizme kazandıracağız” dedi.



GES PROJESİ İLE BELEDİYEYE AKAR GELİR

Güneş Enerjisi Santrali projesinin bittiğini ve hizmete başladığını kaydeden Başkan Sağınç “Nisan ayından beri üretim sürüyor. Ürettiğimiz elektriği ulusal şebekeye aktarıyoruz. Aylık ortalama 160 bin KW’lık enerji üretiyoruz.  Oradan ciddi oranda belediyeye gelir elde ediyoruz. 5. 5 milyon liraya mal oldu. Kendisini 5 yıl içinde amorti edecek. Daha sonrada belediyeye 30 yıl boyunca akar gelir olacak” diye konuştu.  

MİLLET BAHÇELERİ
Millet Bahçesi Projesi’nde de üç mesire alanında çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, hazırlıkların tamamlandığını, finansmanı ile ilgili Bakanlıktan hibe desteği aldıklarını düzenleme çalışmalarının sürdüğünü belirterek “Gelecek yaz sezonu ile birlikte yürüyüş yolları, spor alanları, oyun alanları ve ateşli ve ateşsiz piknik alanlarının olduğu bir alana kavuşmuş olacağız” dedi.

YATIRIMCILARA DAVET
Mahallelerde çok amaçlı salon çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Başkan Sağınç, ilçede alt yapı ve üst yapı çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekledi.  Başkan Sağınç sözlerinin sonunda bir turizm yolu üzerinde bulunan Kale İlçesi’nin ilçe teşvik sistemine dahil olduğunu belirterek, başta Kaleli işadamları olmak üzere Denizlili işadamlarını ilçeye yatırım yapmaya davet etti.  

KALE BELEDİYE BAŞKANI SAĞINÇ'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ..
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon