EKONOMİ

KAHRAMAN İHRACATÇILARIMIZ YENİ HEDEFE REKORLA ULAŞACAK

KAHRAMAN İHRACATÇILARIMIZ YENİ HEDEFE REKORLA ULAŞACAK
Denizli’nin 2021 yılı ihracatı açıklandı. Denizli ihracatı 2021 yılını 4,6 milyar dolarla kapattı. 2022 hedefi de belirlendi. Denizli’nin ihracat rakamları ve yeni hedefi ile ilgili değerlendirmede bulunan Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Başkanı Hakan Urhan “Kahraman ihracatçılarımız 2022 hedefine yeni rekorlarla ulaşacaktır. Denizli ihracatçısı 5-6 milyar Dolarlık ihracatı zorlanmadan başaracaktır” dedi.

ÖZEL HABER
2021 yılı ihracat rakamları açıklandı. Hem Türkiye hem de Denizli ve DENİB ihracatlarında yeni rekorlar kırıldı. Ülke ihracatı 2021 yılında yüzde 32,9 artışla 225,4 milyar dolar olurken, TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı yüzde 43 yükselişle 4,6 milyar dolara ulaştı. DENİB üyeleri tarafından kaydedilen ihracat değeri ise yüzde 42 artışla 3,4 milyar dolara yükseldi.

HAKAN URHAN’IN AÇIKLAMALARINI İÇEREN
VİDEOYU BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…


Denizli’nin ihracat rakamları ve yeni hedefi ile ilgili değerlendirmede bulunan Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Başkanı Hakan Urhan “2021 yılı rekor ihracatını gerçekleştiren Kahraman ihracatçılarımızı kalben kutluyorum. Denizli, gerçekten Türkiye’nin ihracat anlamında medarı iftihar şehirlerinden birisi. Gaziantep, Konya, Kocaeli, Bursa, Denizli gibi üretim şehirleri ne kadar artarsa, bizim hedeflerimize ulaşmamız, kalkınmamız çok daha kolay olacak. Üretim şehri olmakla birlikte, ürettiğini ihraç edebilmek de ayrı bir meziyet. Denizli bunu çok iyi yapıyor. Başarılar artarak devam edecektir. 5-6 milyar dolarları görmek içten bile değil. Denizli pandemiye rağmen, ekonomik belirsizliklere rağmen yatırımlarda hız kesmemiş bir şehir. Bu yapılan yatırımlar ilerleyen zamanda üretim, ihracat ve istihdama dönüşecektir. Denizli’nin 2022 yılı hedefine zorlanmadan ulaşacağına ineniyorum” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon