HONAZ

İSTANBUL GİBİ İLÇE HONAZ’DA TERSİNE GÖÇ YAŞANIYOR

İSTANBUL GİBİ İLÇE HONAZ’DA TERSİNE GÖÇ YAŞANIYOR
Tarımı, turizmi, ekonomisi ile kentin gözde ilçelerinden biri olan Honaz’da son dönemde yaşanan tersine göç dikkat çekerken, Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Denizli’nin nüfusu en çok artan ilçesinin Honaz olduğunu söyledi. Kepenek, Honaz’a göç eden vatandaşlara çağrıda bulundu…

ÖZEL HABER
Denizli Metropol'de "Metropol Gündemi" Programımızın konuğu Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek oldu. Başkan Kepenek’in başta büyük önem verdiği Honaz’a daha da değer katacak Kapalı Pazar yeri projesi, Tarım, Turizm ve Yaşam projelerini tek tek anlattı.



Kirazı, cennet elması ve Domatesi ile tarımı, Kaklık Mağarası, Saklı Göl ve Göz Mevkii ile turizmi, Organize Sanayi Bölgesi ile ekonomisi, her milletten insanın huzur içinde yaşamı ile dikkat çeken Denizli’nin Honaz İlçesi, bu özellikleriyle sanki Türkiye’nin en büyük metropolü İstanbul’u andırıyor. İlçenin Belediye Başkanı Yüksel Kepenek çalışmaları anlatırken, tersine göç ile Denizli’nin nüfusu en çok artan ilçesinin Honaz olduğunu söyledi.



Kepenek “Pandemi süreci insanların yaşam şekillerini değiştirmelerine neden oldu. Burada en avantajlı ilçelerden biriyiz. Honaz'da biz gerçekten yaylalarıyla, temiz topraklarıyla, yükseltisiyle, rakımıyla, üretim biçimleriyle, bitki örtüsüyle, her şeyiyle insanlara doğal yaşam alanlarını sunabilen bir coğrafyaya sahibiz. Bu konuda özellikle Karaçay, Akbaş, Aydınlar gibi mahallelerimiz tersine göçü çok fazla aldı. Tabii ki binlerce insan Honaz'da yaşamayı tercih ediyor. Burada yaşamayı tercih ediyorlar ama sahil kenarlarındaki ilçelerin ya da illerin belediye başkanlarının yaşadıklarını biz de yaşıyoruz. Buraya geliyorlar, burada bu hizmeti alıyorlar, yılın 7-8 ayı burada yaşıyorlar. Hatta bazıları artık 10-12 ay yaşıyor ama maalesef nüfuslarını aldırmıyorlar. Bu da tabii ki daha iyi hizmet gitmesi konusunda ekonomik olarak önümüzde bir engel oluşturuyor. Ben şunu söylüyorum: Honaz'a geldiyseniz, nüfusunuzla, kütüğünüzle, her şeyinizle Honaz'a gelin.  Honaz yaşanmaya değer bir yer. Honaz uzun ömürlü insanların yaşadığı, yaşayacağı bir yer.  Bundan sonraki hayatınızda artık pandemi süreçlerinin sık sık yaşanabileceği bir sağlık yüzyılı bekliyor bizi. Buraya geliyorsanız lütfen tamamıyla gelin. Bizden daha kaliteli daha nitelikli hizmet almanın koşullarını sağlamak için biz de tabii ki ekonomik olarak güçlü olmak zorundayız. Buna da katkı sağlayın diyorum” dedi.

HONAZ BELEDİYE BAŞKANI KEPENEK’İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon