EKONOMİ

İŞ İNSANLARININ ÖNÜNÜ AÇSINLAR, BİZ GEREKENİ YAPARIZ

İŞ İNSANLARININ ÖNÜNÜ AÇSINLAR, BİZ GEREKENİ YAPARIZ
İhracatçı döviz gelirlerinin Merkez Bankası'na satılması zorunluluğu yüzde 40’a çıkarıldı. Ayrıca Türkiye’deki yerleşik firmalar artık dövizle alışveriş yapamayacak. Her iki kararla ilgili Evliyaoğlu İplik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsoy Denizli Metropol’e konuştu.  Özsoy “İş insanlarının önünü açsınlar, biz gerekeni yaparız” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ
İhracatçı şirketlerin ihracat gelirlerini Merkez Bankası’na satma zorunluluğu yüzde 40'a çıkarıldı. Resmi Gazete ’de yayınlanan tebliğ ile ise Türkiye’deki firmaların döviz ile alışveriş yapamayacakları kararı alındı. Evliyaoğlu İplik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsoy, her iki kararı Denizli Metropol’e değerlendirdi.

MEHMET ÖZSOY'UN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Özsoy “Türkiye, Avrupa değil, dünya bir ekonomik kriz yaşıyor. Devlet ve hükümette bazı tedbirler alıyor. Ancak yaşın yanında kuru da yanıyor. Bu tedbir ve kararlarla bazı sektörler çok zarar görüyor.  Dayatmacı kararlar yerine sanayicinin, iş insanlarının önü açılmalı. Biz çalışarak istihdam yaratarak birçok zorluğun üstesinden geliriz. Gerekeni yaparız. Biz çok zorluklar gördük. Benim yaşım belli. Sektördeki tecrübem belli. Kendimi övmek istemiyorum. Şimdiye kadar birçok zorluğu tüccarlar, sanayiciler ve iş insanları aşmıştır, aşacaktır. Bize biraz zaman lazım. Bu kararların getirisi götürüsü ne olacak bilemiyorum. Çok zorlanıyoruz. Denizli, Bursa ve İstanbul, havlu bornoz ve ham bezde çağ atladı. Denizli’ye bilhassa çok dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon