EKONOMİ

BAHARAT SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLAR VE SEKTÖRÜN SON DURUMU NE?

BAHARAT SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLAR VE SEKTÖRÜN SON DURUMU NE?
Baharat sektöründeki son durumu ve sektörün sorunlarını, Altuntaş Baharat Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Altuntaş, Denizli Metropol’e özel açıkladı. Altuntaş, sektördeki en büyük sorunun tağşişli ürün olduğunun altını çizdi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Altuntaş Baharat Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Altuntaş, baharat sektöründeki son durumu ve sektörün sorunlarını Denizli Metropol’e özel anlattı.

ŞÜKRÜ ALTUNTAŞ'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Eski ve az sayıda oyuncunun yer aldığı bir sektördeyiz. Çok meşakkatli bir sektör… Yurt dışında gıda kodeksi çok zor. Bunlara uymak ve birçok garantiyi vermek ve ürünler anlamında bir sonraki seviyede ihracatı gerçekleştirebilmek için çok uğraşıyoruz. Zor iş ama keyifli bir iş. Eksikleri olan bir sektör. Daha çok öne çıkması ve devlet tarafından desteklenmesi gereken bir sektör olduğunu söyleyebiliriz. Tonajları düşük olabilir ama, birçok ürüne göre kilo başına ihracat anlamında, daha kıymetli ürünlerin alışverişi yapılıyor. Birçok sektörle aynı sorunları yaşıyoruz. Navlunla ilgili biraz daha destek görmemiz iyi olacaktır. Özellikle Çin Halk Cumhuriyeti’nin yaptığı gibi ihracatçı sektörlerin desteklenmesi gerekiyor. Sektörümüzdeki bir problem ise tağşiş.. Tağşiş bizim sektörümüzde çok büyük bir engel. Bazı kurum ve firmaların saf olmayan malları, belli başlı karışım oranlarını değiştirerek, üründeki saflığı bozarak ihraç etmeleri ülkemiz ve sektör için büyük bir dezavantaj. Hepimizi töhmet altında bırakıyor. Bakanlık ve tarım il müdürlüklerinin bu konuyla ilgili çok ciddi çalışmaları var. Bu işin önüne geçilmeli” diye konuştu. 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon