EKONOMİ

İHRACATI ARTTIRMANIN TEK YOLUNU AÇIKLADI

İHRACATI ARTTIRMANIN TEK YOLUNU AÇIKLADI
Denizli ihracat rakamları açıklandı. Denizli hem 2020 genel yıl ihracatı hem de Aralık ayı ihracat rakamları anlamında 9. Sırada. Kent ihracatı ayrıca 2020 yılını bir önceki yılın üzerinde kapattı. Kısa adı BASİAD olan Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şeref Arpacı, bu büyük başarıyı Denizli Metropol’e özel canlı yayında değerlendirdi.

ÖZEL HABER
2020 yılında Denizli ihracatı, 3 milyar 191 milyon Amerikan Doları’nı aştı. Böylelikle, Denizli 2019 yılındaki ihracat değeri olan 3 milyar 183 milyon Amerikan Doları’nı geride bırakmış oldu ve ihracatını bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,25 artırmayı başardı. Denizli Aralık’ta 331 Milyon dolarla en çok ihracat yapan 9. İl konumunda… Denizli aynı zamanda 3 milyar 191 milyon dolarla 2020 yılının yine en çok ihracat yapan dokuzuncu ili olarak açıklandı.



“AVRUPA İLE AYNI TİCARİ DİLİ KONUŞUYORUZ”

Denizli Metropol canlı yayınına katılan ve 2020 yılının çok zor geçtiğini ve tüm dünyayı etkileyen bir virüs belası ile karşı karşıya olduklarını dile getiren BASİAD Başkanı Şeref Arpacı “Aşılama başladı. Ben 2021 yılından umutluyum. Her şeyin başı sağlık. Tedbiri elden bırakmadan ilkbahar ve yaz aylarında COVİD illetinden kurtulacağımızı ve eski günlerimize döneceğimizi düşünüyorum. Pandemi orta ve uzun vadede ev tekstili dünyasını ve Denizli’deki üretim ömrünü en az 10 sene daha uzattı. Çünkü Türkiye jeopolitik olarak çok önemli bir yere sahip. Avrupa ile aynı ticari dili konuşuyoruz. İnsanların evde daha fazla vakit geçirdiği bir dönemde ev tekstil ihtiyacı arttı” dedi. 

“İHRACAT GELECEK YIL DAHA DA ARTACAK”
Denizli ve Türkiye’nin tekstil anlamında dünyada çok önemli bir yerde olduğunu kaydeden Başkan Arpacı “Denizli özellikle tekstilde dünyada bir marka. Bu da ihracat rakamlarına yansıdı. 2021 yılında ben bu anlamda kapasite problemi bile yaşayabileceğimizi düşünüyorum. İhracatımızı gelecek yıl daha da arttıracağız bence. Koronadan kurtulduktan sonra mevcut ülkeler ve yeni müşteriler Türkiye ve Denizli’nin kapısını çalacaktır. Bunun ilk emarelerini görüyoruz. Ben bunun uzun süre devam edeceğini düşünüyorum. Uzun vadede tekstilin daha da büyüyeceğine inanıyorum” diye konuştu. 



“DENİZLİ’NİN İHRACAT İÇİN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMESİ LAZIM”

Ulaşım sorununun çözülmesi ile Denizli’nin ihracat anlamında daha iyi noktalara geleceğine işaret eden Arpacı “İller anlamında Denizli’nin ilk 10’da olması da çok önemli. Denizli bir sanayi şehri. Biz ulaşım sorununu da çözdüğümüz takdirde ihracatta çok daha iyi yerlere geliriz. Otoyol ve demiryolu kısa zamanda faaliyete geçerse limana yakınlığımızı mesafe anlamında kısaltırsak Denizli’nin özellikle ihracat anlamında önünde kimsenin duracağını sanmıyorum” dedi.

BAŞKAN ARPACI’NIN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon