EKONOMİ

İHRACATÇIYI BANKALARIN KUCAĞINA ATTILAR

İHRACATÇIYI BANKALARIN KUCAĞINA ATTILAR
İhracatçı döviz gelirlerinin Merkez Bankası'na satılması zorunluluğunun, yüzde 40 olarak değiştirilmesi kararını değerlendiren Çardak OSB Başkanı Okan Konyalıoğlu “Maç oynanırken, oyunun kuralı yine değişti. Bu durum bizi bankaların kucağına atmak ve bankalara para kazandırtamaya yönlendiren bir konu haline geldi. Düşünülmeden atılan bir adım” dedi.

ÖZEL HABER
Çardak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Okan Konyalıoğlu, daha önce yüzde 25 olan ihracatçı döviz gelirlerinin Merkez Bankası'na satılması zorunluluğunun, yüzde 40 olarak değiştirilmesi kararını Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.

OKAN KONYALIOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Konyalıoğlu “Yine maç oynanırken bir kez daha oyunun kuralı değişti. Biz buna çok alıştık. Belirsizlikler çok arttı. Yarın yüzde 50 olur mu olmaz mı diye düşünüyor insan. Bunlar bizi sorgulatan noktalar haline geldi. Yakında yüzde 60 olur mu onu da bilemiyoruz. Bunlar bizi endişelendiren ve iştahımızı, motivasyonumuzu kıran konular. Bu durum bizi bankaların kucağına atmak ve bankalara para kazandırtamaya yönlendiren bir konu haline geldi. Ben demir çelik sektöründeyim. Mamulümüzün yüzde 90’ı hammadde girdisi. Biz 100 birim para getirdiğimizde, bunun 90 birimi ile aynı gün hammadde alıp işliyoruz. Sonra 100 birim olarak tekrar satıyoruz. Şimdi bize diyorlar ki: “100 birim para getir,  60 birimi al, 40 birimi daha sonra al”. Bize o para o an lazım. Biz ne yapıyoruz. Bankada blokede duran paramız var. Gidiyoruz bunun karşılığında kredi kullanıyoruz. Banka ve bankacının işine geliyor. Hal böyle olunca bundan en mutlu olan kesim bankalar oluyor. Sanayiciyi sorunu çözme ve ortak yapma güdüsü; düşünülmeden atılan bir adım. Bizim gibi emtia yoğun şirketleri dış finansman kullanmaya iten bir durum olarak görüyorum ben konuyu” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon