EKONOMİ

İHRACATÇILAR İÇİN 2022 ZOR BİR YIL OLACAK

İHRACATÇILAR İÇİN 2022 ZOR BİR YIL OLACAK
(DETGİS) Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mukaddes Başkaya Denizli Metropol’e 2022 yılının nasıl geçeceği ile ilgili yorumda bulundu.

ÖZEL HABER
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı ve aynı zamanda Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mukaddes Başkaya, 2022 yılının ihracatçı açısından nasıl geçeceği ile ilgili Denizli Metropol’e açıklamalarda bulundu.

Başkaya “2022 zor bir yıl olacak. Bunu öngörebiliyoruz. Son dönemde yaşanan kurdaki iniş çıkışlar bizi çok etkiledi. İhracat yapıyoruz. Hammadde girdilerimizin hepsi döviz bazında. Döviz arttı, hammadde girdileri aynı kur ve aynı fiyatlardan devam ediyor. Emtialarda fiyatta geri gelme olmadı. Bu bizim için bir dezavantaj. Bu maliyetlerle rekabet edemeyecek duruma geliyoruz. Bir Pakistan örneği var. Ciddi yatırımlar var orada. Büyüyor. Biz yatırım yapamıyoruz sektörel olarak. Büyük endişelerimiz var. Sürdürülebilir ve öngörülebilir olmak kurda çok önemli. 2022 yılının ilk çeyreği bizim için zorlu geçecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon