EKONOMİ

İCRA TAKİBİNE ALINAN KİŞİ SAYISINDA REKOR ARTIŞ: İŞTE SON RAKAM

İCRA TAKİBİNE ALINAN KİŞİ SAYISINDA REKOR ARTIŞ: İŞTE SON RAKAM
Bireysel kredi ve kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı hızla artıyor. Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) verilerine göre, borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 2024 yılında ciddi bir artış gösterdi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), 2024 yılı ağustos ayında bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 46 oranında arttığını açıkladı. Ekonomik zorluklar, vatandaşların borçlarını ödeyememesine yol açarken, bu durum yasal takip süreçlerine yansıyor.

2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde yasal takibe düşenlerin sayısındaki artış dikkat çekici boyutlara ulaştı. TBB’nin verilerine göre, bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşen kişi sayısı 899 bin, bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düşenlerin sayısı ise 737 bin kişi oldu. Bu dönemde, bireysel kredi veya kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşenlerin toplam sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artışla 1 milyon 213 bin kişiye ulaştı.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin verilerine göre, 2024 yılı ağustos ayı itibarıyla tasfiye olunacak bireysel kredilerde de ciddi bir artış yaşandı. Bireysel kredi kartlarını da içeren bu borçlarda, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 oranında artış kaydedildi ve tasfiye edilecek alacaklar 96 milyar TL’ye ulaştı. Borçluların ödemekte zorlandığı bu krediler, bankalar ve finansal kuruluşlar için de büyük bir risk oluşturuyor.

Artan ekonomik sıkıntılar, kredi ve kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşları zorluyor. Özellikle 2024 yılında yaşanan artış, ekonomik baskının her geçen gün arttığını ve daha fazla kişinin borçlarını ödeyemez duruma geldiğini gösteriyor. Kredi kartı ve bireysel kredi borçlarından dolayı yasal takip sürecine giren kişi sayısının yıl boyunca yükselmesi bekleniyor.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon