HONAZ

HONAZ BELEDİYESİ YEREL TOHUM MERKEZİ NEDEN KURULDU?

HONAZ BELEDİYESİ YEREL TOHUM MERKEZİ NEDEN KURULDU?
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Denizli Metropol’de Metropol Gündemi programında Honaz Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nin neden kurulduğunu anlattı.

ÖZEL HABER
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek'in talimatıyla, üreticileri ithal tohumdan uzaklaştırıp yerel tohuma özendirecek olan Yerel Tohum Merkezi 3 yıl önce açıldı. Başkan Yüksel Kepenek Denizli Metropol’de Metropol Gündemi programında Yerel Tohum Merkezi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

YÜKSEL KEPENEK'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Başkan Kepenek “Honaz Belediyesi olarak üreticilerimizi ithal tohumdan uzak tutarak yerel tohuma özendirecek Yerel Tohum Merkezi’mizi faaliyete geçirdik. 3 yıl önce kuruldu. Ancak fikir aşaması 10 yıla dayanıyor. Üreticilerimiz yerel tohum kullanarak daha verimli, daha kaliteli ürünler elde edecek. Bunu başaran birçok il ve ilçede üreticilerimizin daha fazla kazandığını, üretimlerini artırdığına şahit oluyoruz. Bunu biz de başaracağız. Ziraat mühendisi bir arkadaşımızla hayalimizi gerçekleştirdik. Akdeniz Belediyeler Birliği’nden 1.lik ödülü olan bir tesisteyiz. Ata tohumu çok kıymetli” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon