EKONOMİ

HEIMTEXTIL FUARI’NI, SANAYİCİ İÇİN NEDEN UMUT OLARAK GÖRÜYORLAR?

HEIMTEXTIL FUARI’NI, SANAYİCİ İÇİN NEDEN UMUT OLARAK GÖRÜYORLAR?
Bugün başlayan ve 13 Ocak Cuma gününe kadar sürecek olan Almanya’nın Frankfurt Şehri’ndeki Heimtextil Fuarı’na katılarak Denizlili ihracatçı firmaları yalnız bırakmayan Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu Metropol TV canlı yayın ekibine değerlendirmelerde bulundu.

ÖZEL ROPÖRTAJ
Denizli’yi yakından ilgilendiren, dünyanın en büyük ev tekstil fuarı konumunda olan ve her yıl Ocak ayının ikinci haftası yapılan Heimtextil Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Heimtextil Fuarı, Almanya’nın Frankfurt şehrinde bugün başladı ve 13 Ocak tarihine kadar sürecek. Heimtextil Fuarı’na katılan Denizlili ihracatçı firmaları yalnız bırakmayan Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu Metropol’e konuştu.

Kasapoğlu “Fuar tekrar başladı. En son düzenli fuar 2020 Ocak ayında  yapılmıştı. 3 yıl aradan sonra olağan tarihinde yapılıyor. Tüm firmalara başarılar diliyorum. Tekstilin ve sanayinin içinden geçtiği durum belli. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu fuar bizim için bir umut olmalı. Sanayicimizin, ihracatçımızın önünü açacak bir fuar olsun istiyoruz. Güzel siparişlerle dönelim. Çalkantılı bir dönemden geçiyoruz. Pandemi başladığında tekstil hareketliydi. Değişen şartlarla 2022 ikinci yarısına kadar iyiydi. Son 6 aydır sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle buna enerji fiyatlarındaki yükseliş sebep oldu. Döviz baskılanıyor. Rekabet gücümüz düşüyor. Ama umutluyuz. Sıkıntılı dönem kısa sürede bitecek. Umarım bu fuar bunun başlangıcı olur” diye konuştu.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon