EKONOMİ

HAYIRSEVER İŞ İNSANINI BU İDDİALAR ÇOK ÜZDÜ

HAYIRSEVER İŞ İNSANINI BU İDDİALAR ÇOK ÜZDÜ
Denizli’de hayırseverliği ile tanınan ve şimdiye kadar yaptırdığı okullar ve eğitime desteği ile dikkat çeken İşadamı, Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı; bugünlerde yaptıracağı 3 kreş için kamuoyunda ortaya atılan iddialar nedeniyle çok üzgün…

Denizli’nin önemli ihracatçı firmalarından biri olan Gamateks’in Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Osman Aydınlı, kentte eğitime yaptığı destekler ve okullarla birlikte hayırseverliği ile tanınıyor. Aydınlı şimdiye kadar, Denizli’de Osman Aydınlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Osman Aydınlı İlkokulu’nu yaptırarak, Denizli eğitimine katkıda bulundu.  Ayrıca 2019 yılında eğitime başlayan ve 22 hayırseverin katkısı olan Hayırseverler Ortaokulu’nun da yapımı sırasında Hayırsever Osman Aydınlı katkı sağladı. 



KREŞ YAPTIRACAĞINI DENİZLİ METROPOL’DE AÇIKLAMIŞTI

Aydınlı şimdilerde Denizli’de en çok ihtiyaç duyulan ve çalışan anneler için büyük önemi olan kreş yaptırmak için kolları sıvadı. Aydınlı, kreşlerle ilgili düşüncesini ilk kez konuğu olduğu Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği ve Denizli Metropol Haber işbirliği ile “DETGİS'in '20. Yılında 20 Duayen İş insanı” programında açıklamıştı. Aydınlı, DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Mukaddes Başkaya’nın eğitime katkıları ile ilgili sorusuna “İki tane meslek lisemiz var. Bu okulları geliştirmek için uğraşıyoruz. Niyetim bu yıl birkaç tane çalışan anneler için kreş yapmak. Denizli’de bu konuda boşluk var. Bu işe sosyal görevim olarak el atmak istiyorum” cevabını vermişti.



AYDINLI’DAN AÇIKLAMA

Aydınlı’nın kreş yaptırmayı düşündüğü yerler Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Karakurt ve Muratdede Mahallesi olarak belirlenmişti. Muratdede Mahallesinde yapılacak kreş için Merkezefendi Belediyesi ile Osman Aydınlı arasında protokol imzalandı. Kreşin inşaatı sürerken, kreşin yapımı ile ilgili ortaya atılan bazı iddialar Hayırsever işadamı Aydınlı’yı çok üzdü. İddialar ve tartışmaların odak noktasında olan Hayırsever İşadamı Osman Aydınlı, adının böyle bir iddia ve olayla anılmasından büyük rahatsızlık ve üzüntü duyduğunu söyledi. Aydınlı “Ben çocuklarını evde yalnız bırakarak çalışmak zorunda olan annelerin ızdırabını görerek; eğitimin erken yaşta başlamasının çocukların gelişimine katkısı ve anneleri çalışırken çocuklar sağda solda ziyan olmasın, sokakların tehlikesine maruz kalmasınlar diye düşünerek, kreş yaptırmak istedim. Bunun gibi şimdiye kadar yaptığım bütün hayır işlerinde hiçbir şahsi menfaat ya da beklentim olmadı. Bu tür polemik ve iddialar içinde olmam beni çok üzdü. Böylesine hayır işleri için hayırseverleri eleştirmek yerine onları teşvik etmek gerekir. Bu tür teşviklerle hayırsever bir yapacakken on yapar” diye konuştu.

İŞADAMI AYDINLI’NIN KREŞ YAPTIRACAĞINI AÇIKLADIĞI VİDEOYU BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon