EKONOMİ

GENÇLER POTANSİYELİNE GÖRE YÖNLENDİRİLMELİ

GENÇLER POTANSİYELİNE GÖRE YÖNLENDİRİLMELİ
Denizli Metropol’de Metropol Kadınlar programına konuk olan ve kariyer konusunda gençlere tavsiyelerde bulunan Eğitim ve Kariyer Danışmanı Fulden Ekizler “Başkalarının söylemleriyle hareket eden bir genç potansiyelimiz oldu. Tatminsizliği ve umutsuzluğu ileride yaşayacaklarına bilinçli bir hazırlık yapıyor olurlarsa daha başarılı olurlar. Birey potansiyeline göre yönlendirilmeli” dedi.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de Metropol Kadınlar programının konuğu Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlisi Eğitim ve Kariyer Danışmanı Fulden Ekizler’di. Ekizler program moderatörü Şule Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

FULDEN EKİZLER'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Programda gençlere tavsiyelerde bulunan Ekizler “Meslek seçimi ve kariyer uygulamaları son iki yıldır çok revaçta. Çok ön plana çıktı. Pamukkale Üniversitesi’nin de aynı şekilde kariyer merkezi bu anlamda çok fazla çalışıyor. Özellikle iş dünyası ile işbirlikleri çok kıymetli hale geldi. Gençlerimiz belli bir döneme kadar tanıyamadıkları için, kendini tam analiz edemediklerinden o anlamda hep soru işaretleri oluyor. Ben nereye uygunum. Aile ve dış dünya diyor ki para kazanman lazım. Ülke ortamı şöyle. Yurt dışına çıkmalısın. Uygun bir meslek seçimi yapmalısın. Başkalarının söylemleriyle hareket eden bir genç potansiyelimiz oldu. Biz bilimsel envanterler kullanıyoruz. Bu envanterler bireyin 136 adet potansiyelini ölçüyor. Bu potansiyele uygun mesleklerle eşleştirme yapıyor. Eşleştirme sonunda karakterine, potansiyeline uygun mesleği tercih eden yetişkinler ortaya çıkıyor. Tatminsizliği ve umutsuzluğu ileride yaşayacaklarına bilinçli bir hazırlık yapıyor olurlarsa daha başarılı olurlar. Birey potansiyeline göre yönlendirilmeli” diye konuştu.
Serkan Çakal

Serkan Çakal

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon