EKONOMİ

DENİZLİ OSB’YE YENİ ARITMA TESİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

DENİZLİ OSB’YE YENİ ARITMA TESİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, bölgedeki kapasitenin artması ve yeni fabrikalar kurulması üzerine günlük 30 bin metreküp kapasiteli Atık su Arıtma Tesisi kurma çalışmalarına başladı. DOSB Müdürü Ahmet Taş ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Selçuk, projeyle ilgili Metropol’e açıklamalarda bulundu.

ÖZEL ROPÖRTAJ
Islah çalışmasıyla 684 bin metrekare alanı büyüterek 5 milyon metrekareye, parsel sayısını 184’ten 223’e çıkaran Denizli OSB’de Yönetim Kurulu, üyelerin artan kapasiteleri, yeni faaliyete geçen işletmeler ve değişen kirlilik değerlerini dikkate alarak,  42 bin m³/gün kapasiteli mevcut Merkezi Atıksu Arıtma Tesisinin yetersiz kalacağı düşüncesiyle, 30.000 m³/gün kapasiteli yeni arıtma tesisi çalışmalarına hız verdi.

HABERE İLİŞKİN AÇIKLAMALARI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...



“SANAYİCİLERİMİZ İÇİN, GELECEĞE YÖNELİK PROJE YAPIYORUZ”
Yeni Atıksu Arıtma Tesisi kurma çalışmaları hakkında Metropol’e açıklamalarda bulunan DOSB Müdürü Ahmet Taş “3 tane Dünya Bankası’na başvurduğumuz proje vardı. Birincisi mevcut 42 bin metreküplük arıtma tesisimiz vardı. 2.nin üzerine 30 bin metreküplük başvurumuz kabul oldu. Birde ileri arıtma yapıyoruz. 42 bin metreküplük Dünya Bankası’na başvurduk. Gerçekleştiği zaman çıkan suları tekrar fabrikalara sattığımızdan dolayı artık dışarı çok fazla su vermeyeceğiz. İnsanlarda o suyu arıtmak için çok fazla uğraşmayacak. GES projemiz var. Bunun için alanımız var. GES santrali kuruyoruz. Son bir yılda inanılmaz doğalgaz ve elektriğe zamlar geldi. Sanayicimiz yüzde 500 civarı enerji zamlarıyla karşılaştı. Herkes enerji maliyetlerini düşürme peşinde. Bizde kendi alanında profesyonel ve uygulanmış, boyahane masraflarını düşürecek, daha az su kullanılacak, daha az tuz kullanılacak bir tesis yapmak istiyoruz. Yeraltından suları çekiyoruz. Bizden sonraki nesle bırakacağız bu dünyayı. Sorumluluğumuz var. Sanayicilerimizin işini görmüş olacağız. Geleceğe yönelik bir proje yapmış olacağız” diye konuştu.



“DOSB ÇOK BÜYÜK YATIRIMLA YENİ TESİSİ KURUYOR”
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Selçuk ise “Bakanlıkta bir toplantı yaptık. Geri dönüşüm çok önemli olduğu için Bakanlık tüm detayları istedi. Birde biz Kyoto Protokolü’ne imza attığımız için bunu yapmak durumundayız. Karbondioksit azaltıyoruz böylelikle. Su kazanıyoruz, hem de tuz kazanıyoruz. Kapalı çevrime doğru gidiyoruz. Sonsuz değil sularımız. Suları kaybetmek istemiyoruz. Denizli bir sanayi şehri. Her geçen gün daha çok suya ihtiyaç var. Suyu kullanmak ve arıtmak gerekir. Çok büyük bir yatırımla bu tesisler yapılıyor. Deterjan yönetmeliği de geldiği için suyu geri çevirirken hiç zorlanmıyoruz” dedi.
Serkan Çakal

Serkan Çakal

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon