EKONOMİ

GEKA’DAN ÇİFTÇİLERE YARIM MİLYONLUK EKİPMAN DESTEĞİ

GEKA’DAN ÇİFTÇİLERE YARIM MİLYONLUK EKİPMAN DESTEĞİ
Denizli’nin Sarayköy ilçesinde Beylerbeyi Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin çiftçilerin ürünlerini değerinde satabilmesine katkı sağlamak için hazırladığı ve GEKA tarafından yüzde 90 maddi destek verilen proje kapsamında alınan 465 bin lira değerindeki ekipmanlar üreticinin hizmetine sunuldu.

Beylerbeyi Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, hazırladığı “Kaba Yem Paketleme ve Hububat İşlemi” projesi ile GEKA’nın 2020 yılı Kooperatif ve Birliklerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programına başvuru yaptı. Kooperatif, yapılan değerlendirmelerin ardından sunduğu proje ile GEKA’dan yüzde 90 oranında maddi destek almaya hak kazandı.



465 bin TL bütçeli proje kapsamında satın alınan saman paketleme, çift sıra silaj, sıkmalı tambur, ot toplama, paket yükleme, buğday eleme makineleri ve 2 adet römorkun kooperatif bünyesine kazandırılması sebebiyle tören düzenlendi.



Beylerbeyi Mahallesi meydanında düzenlenen törene Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Beylerbeyi Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Niyazi Özkaya, Sarayköy Belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkan vekili Sait Dikici, MHP İlçe Başkanı Ali İhsan Seçkin ve mahalle sakinleri katıldı.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon