EKONOMİ

FAİZ İNDİRİMİ NASIL BİR SONUÇ VERECEK? GÖRECEĞİZ

FAİZ İNDİRİMİ NASIL BİR SONUÇ VERECEK? GÖRECEĞİZ
Ağustos ayı toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, sürpriz bir kararla politika faizi 1 puan indirdi. Kararla politika faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e indi. Kararı Mutlubaşlar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Serdar Mutlubaş Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Mutlubaş “Bütün dünyada merkez bankaları faiz yükseltirken, bizim faiz indirimi yapmamız nasıl sonuç verecek, önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, sürpriz bir kararla politika faizi 1 puan indirdi. Kararla politika faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e indi. Ekonomistler bu ay da faizde değişikliğe gidilmesini beklemiyordu. Merkez Bankası Eylül 2021'de faiz indirimlerine başlamış, politika faizi 4 ayda 500 puan düşürülerek yüzde 19'dan yüzde 14'e çekilmişti.

BEKİR SERDAR MUTLUBAŞ'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kararı Mutlubaşlar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Serdar Mutlubaş, Metropol TV’ye özel değerlendirdi. Mutlubaş “Açıkçası böyle bir karar beklemiyordum. Ben sabit kalacağını düşünüyordum. Aslında sabit kalmasını da istemiyoruz. En azından Merkez Bankası politikalarında değişiklik yapma sinyali verir ve dövizin üzerindeki baskı azalır diye düşünüyordum. Ancak böyle şok bir kararla karşılaştık. Piyasalarda buna tepki verdi. Umarım tepki bu civarda kalır. Bütün dünyada merkez bankaları faiz yükseltirken, bizim faiz indirimi yapmamız nasıl sonuç verecek, önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon