EKONOMİ

FABRİKA GİRİŞİNDE ANNE  - BABASININ MERMER HEYKELİ NEDEN VAR?

FABRİKA GİRİŞİNDE ANNE  - BABASININ MERMER HEYKELİ NEDEN VAR?
Denizli’de 11 yıldan bu yana düzenlenen Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin mimarı Nihat Kömürcüoğlu, Kömürcüoğlu Mermer’in fabrika binasının girişinde yer alan anne babasının mermer heykellerinin varoluş hikayesini Denizli Metropol’e anlattı.

ÖZEL RÖPORTAJ
Denizli’de 11 yıldan bu yana kentin kültür ve sanatına katkı koyan uluslararası bir etkinlik düzenleniyor. Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, etkinliğe yurt içinden ve dışından katılan heykeltıraşların Türk doğaltaş ve mermeriyle üretilmiş sanat eserleri üretmesine olanak sağlıyor.

Kömürcüoğlu Mermer’in Pamukkale yolu üzerindeki Korucuk kasabasında bulunan fabrikasında özel olarak ayrılan toplam 1000 metrekarelik alanda üretilen eserlerin bir kısmı Denizli’nin sokaklarını, meydanlarını yıllardır süslüyor. Fabrika binasının girişinde ise gelenleri güler yüzleriyle Nihat Kömürcüoğlu’nun bir banka oturmuş anne babasının mermer heykelleri karşılıyor. Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, Denizli Metropol’e mermer heykelin varoluş hikayesini anlattı.

NİHAT KÖMÜRCÜOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Kömürcüoğlu “Birçok kişi aile büyüklerinin portrelerini yaptırıp, yazıhanelerinde ya da evlerinde bir köşeye koyuyorlar. Bende başlangıçta annemin heykelini yaptırsam ne olur? diye düşündüm. Sonra anne ve babamın bu heykelini yaptırdım ve buraya koydum. Birçok kişi ilk başta yadırgadı, sonradan herkes “Çok güzel yapmışsın” dedi. Her gün sabah anne babamın heykelinin yanına geliyorum. Buraya yanlarına oturuyorum. Torunlarım da oturuyor. Sanki beni babam kucaklıyormuş gibi oluyor” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon