EKONOMİ

ENERJİ ZAMLARI, RESESYON, PARİTE = SİPARİŞ YOK

ENERJİ ZAMLARI, RESESYON, PARİTE = SİPARİŞ YOK
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukaddes Başkaya, tekstil sektörünün içinde bulunduğu son durumunu Metropol’e özetledi. Başkaya, enerji zamları, artan maliyetler, resesyon ve parite etkisiyle birlikte çok zorlandıklarını, talep ve yeni siparişin ise yok denecek kadar az olduğunu söyledi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Avrupa’da başlayan resesyon Denizli’de özellikle tekstil sektörünü etkiliyor. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukaddes Başkaya, tekstil sektörünün içinde bulunduğu son durumunu Metropol’e özetledi.

Başkaya “Zor zamanlardan geçiyoruz. Bildiğimiz gerçekler bunlar. Yılbaşından bu yana hissediyor ve bunu dile getiriyorduk, pandemide çok büyük artışlar yaşadık ve bugüne kadar geldik. İhracat rakamları anlamında Temmuz’da durgunluk başladı ve Ağustos ayında ihracatımız azaldı. Dünyada bir resesyon gerçeği var. Yılbaşından bu yana yaşadığımız en büyük sıkıntı artışlar. Enerjide yüzde 250’lik artış var. Mal ve hizmetlerde yüzde 100’lük artış var. Tekstilde rekabet edebilir ülke pozisyonu anlamında büyük siparişlerde bunu kaybetmiştik. Hindistan, Çin gibi ülkelere bunu kaptırdık. Küçük siparişleri ülkemizde yapıyoruz. Şu an rekabet edebilirliğimizi kaybettik. Hammadde girdilerimiz döviz bazında. Euro Bölgesine satış yapıyoruz. Parite bize zarar veriyor. Bizi çok etkiliyor. Yılsonuna kadar böyle devam edecek. Talep yok denecek kadar az. Müşterilerin beklentisi hammadde de düşüş var ve fiyatları düşürün diyorlar. Türkiye’deki artışlardan dolayı bu durum imkansız. Bu durum karşısında çok zorlanıyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon