EKONOMİ

“ELEKTRİK DEPOLAMAYA” AYDEM’DEN BÜYÜK YATIRIM!

“ELEKTRİK DEPOLAMAYA” AYDEM’DEN BÜYÜK YATIRIM!
AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ 3 AYRI GES VE RES SANTRALİ İÇİN “500 MW DEPOLAMALI ÜRETİM TESİSİ” YATIRIMI YAPMAYA HAZIRLANIYOR…

Aydem Yenilenebilir Enerji toplam 500 Megavat kurulu güce sahip 3 ayrı GES ve RES santrali için 500 MW kapasiteli “depolamalı üretim tesisleri” için ön lisans aldı. Yatırım maliyetinin 500 milyon Dolar civarında olacağı öne sürüldü. Aydem Yenilenebilir Enerji 500 MW kapasiteli depolamalı üretim tesisleri için ön lisans aldı. Şirket tarafından; 400 MW GES ve 100 MW RES için ön lisans işlemlerinin tamamlandığını duyuruldu. 



Aydem Yenilenebilir tarafından 400 MW GES ve 100 MW RES olmak üzere toplam 500 MW kapasite olarak gerçekleştirilen tesislerin ön lisans başvurusu EPDK tarafından kabul edildi.  Şirket tarafından yapılan açıklamada 200 MW Keberli GES, 200 MW Güzelkuyu GES ve 100 MW Kızılağaç RES için ön lisansların alındığı bildirildi.  



AYDEM Yenilenebilir tarafından Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)’ta yapılan 18-05-2023 tarihli “Depolamalı Üretim Tesisleri için Ön Lisans Başvurusunun Kabulü” başlıklı Özel Durum Açıklaması’nda şu görüşlere yer verildi; “11 Mayıs 2023 tarihli EPDK Kurul kararlarına istinaden, depolamalı üretim tesisleri icin 400 MW GES ve 100 MW RES olmak üzere toplam 500 MW kapasite olarak gerçekleştirilen ön lisans başvurumuz kabul edilmiş olup, 200 MW Keberli GES, 200 MW Güzelkuyu GES ve 100 MW Kızılağaç RES için ön lisans alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”


        
ENERJİDE “DEPOLAMALI ÜRETİM TESİSİ” NEDİR?
Elektrik depolama tesisleri, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarından gün içinde elde edilen ihtiyaç fazlası elektriğin depolanabilmesini sağlıyor. Depolanan elektrik, üretimin azaldığı veya tüketim ihtiyacının arttığı durumlarda şebekeye verilerek ihtiyacın karşılanmasına yardımcı oluyor. Ve regülatör görevi yaparak kesintisiz elektrik rejimine katkı sağlıyor.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon