SAĞLIK

EL CERRAHİSİ VE KAPSAMA ALANI NEDİR?

EL CERRAHİSİ VE KAPSAMA ALANI NEDİR?
Denizli Metropol’de 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji El ve Mikrocerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Nazım Karalezli oldu. Karalezli, toplumda çok bilinmeyen el cerrahisi branşını anlatırken, kendilerine daha çok travma ve travma dışı vakaların geldiğini belirterek, ayrıntılarını anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de her hafta Salı günleri yayınlanan ve tıp ile sağlık alanındaki son gelişmeler ve önemli konuların konuşulduğu 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji El ve Mikrocerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Nazım Karalezli oldu. Karalezli, Ümit Yakuphanoğullarından’ın sunduğu programda el cerrahisi nedir? Hastalıkla ilgili tanı nasıl konur? Tedavide cerrahi ve fizik tedavinin önemi ile ilgili konuştu. Karalezli, toplumda çok bilinmeyen el cerrahisi branşını anlatırken, kendilerine daha çok travma ve travma dışı vakaların geldiğini belirterek, ayrıntılarını anlattı.



Karalezli “Daha çok gelen vakaları travma ve travma dışı diye ikiye ayırabiliriz. Travma derken, duvara yumruk atma, trafik kazaları, kesici delici aletlerle yaralanma gibi. Ateşli silah yaralanmaları da gelebiliyor. İş kazaları da var. O zaman sadece parmak ve el değil kopmaya kadar gidebiliyor. Travma dışı nedenleri ise enfeksiyonlar olarak tanımlayabiliriz. Kaza sonrası enfeksiyon, manikür pedikür sonrası olabilen enfeksiyonlar da olabiliyor. Timörler olabiliyor. Felçle ilgili durumlarda bizim alanımıza giriyor. Bitişik parmak, fazla parmak gibi vakalarda var. Burada tabi olayın incelikleri var. Gerekli müdahaleleri yaparak, hastalarımızın ellerini fonksiyonel, kullanılabilir bir hale getiriyoruz” diye konuştu. 

ÖZEL DENİZLİ CERRAHİ HASTANESİ EL VE MİKROCERRAHİ UZMANI PROF. DR. MUSTAFA NAZIM KARALEZLİ’NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon