SAĞLIK

EL CERRAHİSİ VAKALARININ ZORLUKLARI VE RİSKLERİ NELERDİR?

EL CERRAHİSİ VAKALARININ ZORLUKLARI VE RİSKLERİ NELERDİR?
Denizli Metropol’de 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji El ve Mikrocerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Nazım Karalezli oldu. Karalezli, programda el cerrahisi vakalarının zorlukları ve risklerini ayrıntılarıyla anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de her hafta Salı günleri yayınlanan ve tıp ile sağlık alanındaki son gelişmeler ve önemli konuların konuşulduğu 20’de 20 programının konuğu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji El ve Mikrocerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Nazım Karalezli oldu. Karalezli, Ümit Yakuphanoğullarından’ın sunduğu programda el cerrahisi nedir? Hastalıkla ilgili tanı nasıl konur? Tedavide cerrahi ve fizik tedavinin önemi ile ilgili konuştu. Karalezli, toplumda çok bilinmeyen el cerrahisi branşını anlatırken, el cerrahisi vakalarının zorlukları ve risklerini de ayrıntılarıyla aktardı.



Karalezli “Hasta bazlı değişiyor. Bazı ameliyatların riski az. Ama sonuçta elinizde bir bıçak dokuya giriyorsunuz. Her ameliyatın riski var. Bizim ameliyat çeşitlerimiz çok fazla. Benim başıma gelmedi ama, elini ya da parmağını kaybetme riski taşıyan ameliyatlar olabiliyor. İşin zorluğu burada. Ortopedi de de bu var. Bizde her şey görsel olarak görülüyor.  Uzuv kopmalarında yapılması gereken şey, kopan uzvu soğuk ortamda koruyarak, en kısa zamanda hastaneye gitmek. 6- 8 saat içinde hastaneye gidilmesi gerekiyor. Süre uzarsa başarı şansımız düşer. Bu çok önemli. Ameliyat sonrası fizik tedavi ise olmazsa olmazlarımızdan” diye konuştu. 

PROF. DR. MUSTAFA NAZIM KARALEZLİ’NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon