EKONOMİ

EKPEN TEKSTİL DENİZLİ’NİN GURURU OLDU

EKPEN TEKSTİL DENİZLİ’NİN GURURU OLDU
Ekpen Tekstil Denizli’nin gururu oldu… Sürdürebilirlik Akademisi’nin 2014 yılından bu yana düzenlediği Sürdürülebilir İş Ödülleri 2020 sahiplerini buldu. Denizli’nin tekstil sektöründeki önemli kuruluşlarından Ekpen Tekstil, Göçmen Kadınlar Tekstil’de projesi ile ödüle layık görüldü.

Sürdürülebilir İş Ödülleri 2020 sahiplerini buldu. Ödül töreni koronavirüs tedbirleri kapsamında on line olarak gerçekleştirildi. Çeşitlilik ve Kapsayıcılık kategorisinde KOBİ olarak Ekpen Tekstil, Göçmen Kadınlar Tekstil’de projesi ile ödüle layık görüldü.

Ödül törenine canlı yayınla katılan Ekpen Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre “Yarışmaya ikinci kez katılıyoruz. İkinci katılımımızda ödül almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Göçmen Kadınlar Projesi’ni hazırladık ve ödülümüzü aldık. Sürdürülebilirlik konusu uzun bir yol. Bizi izlemeye devam edin. Ekibime çok teşekkür ederim. İnandılar ve başardılar. Onlarla ne kadar gurur duysam az. Herkese sağlıklı günler diliyorum” dedi.



“ÖNCÜLÜĞÜ BİZ YAPTIK”
Denizli Metropol canlı yayınına katılan Ekpen Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuzçehre ödül kazandıkları projeyi anlattı. Yavuzçehre “Geçmişten gelen bir olay bu. İkinci kez katılıyoruz. Sürdürebilirlik son 6 yıldır firma olarak hayatımızda olan bir konu. Gelecek lıllarda temiz enerji yöntemleri başta olmak üzere başka projelerimizde olacak. Geçen yıl finalde elenmiştik. Şimdi kazandık. Çok mutluyuz. Öncülüğü biz yaptık. Umarım gelecek yıl daha çok firma katılır” dedi.



CANLI YAYINDA ÖDÜL KAZANAN PROJEYİ ANLATTI
Yavuzçehre daha sonra canlı yayında projeyi anlattı. Yavuzçehre “Yavuzçehre Şirketler Grubu’nun konfeksiyon bölümü EKPEN projeyi gerçekleştirdi. Projeyi İLO ile birlikte kararlaştırdık. İLO bize Denizli’deki Afgan ve İranlı mültecilerin çalışma hayatına katılması ile ilgili destek vereceklerini söylediler. Makine desteği ve çalışma izni konusunda da destek aldık. Milli Eğitim ise eğitim desteği sağladı. Kadın olmaları ve daha önce tekstil sektöründe çalışmamaları önemliydi” diye konuştu.



“YARIŞMALARA KATILMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Bu tür yarışmalara katılmaya devam edeceklerini kaydeden Ahmet Yavuzçehre “EKPEN olarak 22 yıllık bir firmayız. Genç bir ekibimiz var. bizi yarışmalara sokup böyle başarılarla onurlandırıyorlar. Büyümemizi bu ekibin çalışmalarına borçluyuz. Gelecek dönemlerde de bu tür şarışmalara katılmayı amaçlıyoruz” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ ÖDÜLLERİ
Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin amacının, kurumların ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini proaktif olarak ele alıp yöneterek önemli etkiler yaratmış projelerini öne çıkarmak ve geniş kitleler ile paylaşmak; bu projelerin rol model olmasını sağlayarak değişimi teşvik etmek ve sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak olarak açıklanırken, Sürdürülebilirlik Akademisi, değişim ve dönüşümünü teşvik etmek amacıyla 14 ana kategori belirledi. Yapılan açıklamada Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin, sürdürülebilirlik dönüşümünü hedefleyen birçok yenilikçi projenin ortaya çıkmasına ilham ve yön vermesi dileğinde bulunuldu.

AHMET YAVUZÇEHRE’NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon