EKONOMİ

EĞİTİM ALAN 200 KADIN ÜRETİME HAZIR

EĞİTİM ALAN 200 KADIN ÜRETİME HAZIR
Denizli’de alanında başarılı şeflerden eğitim alan 200 kadın öğrendiklerini hayata geçirmek için gün sayıyor. Kursiyerler üreterek ev ekonomisine katkı sağlayacak.

Girişimci Kadınlar Üretime Hazır başlıklı proje kapsamında, dezavantajlı mahallelerde yaşayan 200 kadına alanında başarılı ve tanınmış şefler tarafından eğitim verildi. Programa katılan kadın kursiyerler bir yandan eğitimlerini sürdürürken diğer yandan öğrendikleri tariflerle üretim yapmak için gün sayıyor. Projeye başvuru yapan 200 kadına şef Nahide Erkan tarafından spangle ve keşkül eğitimi, şef Ali Sazkaya tarafından da açma ve poğaça yapım eğitimi verildi.

Projenin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklendiğini kaydeden şef Nahide Erkan, “Hazırladığımız proje kapsamında 30 dezavantajlı kadına eğitim verecektik. Talep çok geldi, 200 kadınımız başvuru yaptı. Şartları tutan, ders saatleri uyan 100 kadınla eğitime başladık. Kurslarımız üç haftadan bu yana devam ediyor” diye konuştu.

Proje tarafından verilen ücretsiz eğitimlerde konusunda uzman şeflerin kadınlara uygulamalı olarak pasta, tatlı ve yemek yapımının püf noktalarıyla ilgili olarak uygulamalı eğitimler verdiğini hatırlatan Erkan, “Projemizin içeriği ‘Girişimci Kadınlar Üretime Hazırlar’, gastronomi anlamında evinde pastadır, börek, sarma, yemek ve pasta üzerine eğitim aldırıp, ev ekonomilerine katkı sağlamaktı amacımız.  Birlik, beraberlik alımlar satımlarla yine insanların cebini düşünün faaliyet olduğunu düşünüyorum. Kadınlarımızın özgüven kazanacağı bir kurstur. Kursiyerlerimiz üç haftada büyük değişiklikler yaşadı. Bu hafta özellikle keşkül yaptık. Keşkülü fukara yaptık. Spangle yaptık. Şuan mayalı poğaçalar yapmaktayız. Kursiyerlerimiz için menüleri insanların günlük hayatta kullanıp, kolayca yapabilecekleri ürünlerden belirliyoruz” diye konuştu.

Projeye devam eden kursiyer Sıdıka Nur Kaya ise “Bir süredir evde tatlı, pastalar yapmaya başladım. Nahide hanımın kursuna da yeni şeyler öğrenmek için kendimi geliştirmek için başladım. Üç haftadır kursa geliyorum. Burada hem yeni arkadaşlar edindik, hem de çok güzel eğitimler alıyoruz. Farklı tatlı çeşitlerini öğrendik. Pastacılık eğitimi aldık. Her hafta yeni bir şeyler öğrenerek yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon