POLİTİKA

EFSANE VALİ 21. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE UNUTULMADI

EFSANE VALİ 21. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE UNUTULMADI
Denizli’de görev yaptığı dönemde, bir Ankara yolculuğu sırasında geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 6 gün yaşam savaşı verip 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybeden efsane vali Recep Yazıcıoğlu, aramızdan ayrılalı tam 21 yıl oldu. Recep Yazıcıoğlu ölümünün 21. yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıldı. Denizli protokolü mesajlar yayımladı.

Recep Yazıcıoğlu’nu Türkiye “Süper Vali” olarak tanıyordu. Halen aynı sıfatla hafızalardaki yerini koruyor. Bundan 21 yıl önce 2 Eylül 2003’te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girdi. 8 Eylül 2003’te de hayatını kaybetti.

Hayatı boyunca ağır işlemesinden şikayet ettiği bürokrasinin çarklarını daha hızlı döndürmenin mücadelesini verdi. Devlet kapısına gelen herkesin işini bir an önce çözmenin derdindeydi. Ve bu uğurda da can verdi. Denizli Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu ile birlikte yine kentin bir sorununu çözmek için Ankara yollarına düşmüştü.

Cesur söylemleri vardı. Genelde eleştirileri de mensubu olduğu devlet sistemine karşıydı. Sivri dilliydi. Ama onun söylemleri vatandaşa hiç batmadı. Aksine halk doğru konuşan bu adamı çok sevdi. Elim kazada hayatını kaybettiğinde daha 55 yaşında olan Vali Recep Yazıcıoğlu, birçok ilçede  kaymakamlık görevlerini yaptıktan sonra Tokat, Aydın ve Erzincan valiliği yaptı. Yazıcıoğlu, 1999 yılında merkez valiliğine getirildi. 21 yıl önce hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu’nun son görev yeri Denizli oldu.

Denizli’de görev yaptığı 7 aylık süre zarfında yaptığı çalışmalarla derin izler bıraktı. Evlerde kahvehanelerde Recep Yazıcıoğlu konuşuldu. Hakkında şehir efsaneleri türetilen bir Vali’ydi.  36 yaşında Türkiye’nin en genç Vali’si olmuştu. Erken başladı, aramızdan erken ayrıldı. Merhum Yazıcıoğlu’nu ölümünün 21. Yılında bir kez daha saygıyla anıyoruz…


Süper Vali olarak anılan Recep Yazıcıoğlu'nun vefatının 21. yıl dönümü dolayısıyla Denizli protokolünce mesajlar yayımlandı.

Denizli Valiliğinini sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Çalışkanlığı, sergilediği hizmet anlayışı ve alçak gönüllülüğü ile aziz milletimizin sevgisini ve takdirini kazanan, ömrünü necip milletimizin hizmetine adamış merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nu, vefatının 21. yıl dönümünde rahmet ve dua ile yâd ediyoruz." denildi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaptığı paylaşımda, "Hizmet aşkı, gayreti, çalışkanlığı, örnek devlet adamlığıyla milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Valimiz merhum RecepYazıcıoğlu'nu vefatının 21. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyoruz. Memleketimize yaptığı hizmetleri daima hürmetle hatırlayacağız. Ruhu şâd olsun." ifadelerini kullandı.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da, Yazıcıoğlu'nun "Bu iş devletin işi. Biz hizmet makamıyız, naz makamı değil." ifadelerine yer verdiği mesajında, "Milletimizin kalbinde kıyamete kadar yaşayacak büyük bir değerimiz, Denizli eski valimiz Recep Yazıcıoğlu’nu vefatının yıldönümünde rahmet ve özlemle anıyoruz. Makamı âli, mekanı cennet olsun." dedi.

RECEP YAZICIOĞLU KİMDİR?
2 Haziran 1948’de Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğan Recep Yazıcıoğlu, yükseköğrenimini Ankara Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. 1975 yılında askerliğini Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda asteğmen olarak yaptıktan sonra, 1968 yılında, Aydın Maiyet Memuru olarak göreve başladı. 1971-1984 yılları arasında 7 ayrı ilçede kaymakamlık görevinde bulundu. 1984 yılında Tokat Valiliği’ne atandı. Daha sonra, 14 Ağustos 1989’da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği’ne atandı ve bu görevinden sonra, 26 Eylül 1999’da da Merkez Valiliği’ne getirildi. Evli, üç çocuk ve bir torun sahibi olan Recep Yazıcıoğlu, Son olarak Denizli Valiliği görevinde bulundu. Yazıcıoğlu, 2 Eylül 2003’de Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında trafik kazası geçirdi. Ankara İbni Sina Hastanesi’ne yatırılan Yazıcıoğlu, kazadan iki gün sonra bitkisel hayata girdi. Türk halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Vali Recep Yazıcıoğlu, 8 Eylül 2003’de Ankara İbni Sina Hastanesi’nde vefat etti. Cenazesi bir gün sonra, Söke’de defnedildi...
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon