EKONOMİ

DUAYEN İŞ İNSANI DUMAN’DAN YERLİ - MİLLİ ÜRÜN VE EMEK VURGUSU

DUAYEN İŞ İNSANI DUMAN’DAN YERLİ - MİLLİ ÜRÜN VE EMEK VURGUSU
Denizli Metropol’de Arif Zor ile “Nasıl Başardım?” programına katılan Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Duman, Türkiye’nin dış borcunun ödenebilmesi, ithalat-ihracat açığının giderilmesi için gerekenleri anlatırken, tamamen yerli ve milli ürün ve emek vurgusunda bulundu.

ÖZEL HABER
Denizli Metropol’de yayınlanan Arif Zor ile “Nasıl Başardım?” programına katılan Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Duman, kendisiyle ilgili bilinmeyenleri ve başarı hikayesini anlattı. Denizli Metropol Kurucusu Arif Zor’un hazırlayıp sunduğu çekimlerini ise Denizli Metropol Prodüksiyon’un yaptığı “Nasıl Başardım?” programında Ülke genelinde 7 büyük depo ile hizmet verdiklerini, 33 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Duman, Arif Zor’un “Bir bakkal dükkanında cam satmayla başlayan hikayeniz şimdi 33 ülkeye yaptığınız ihracat ve ülke çapındaki müşterilerinizle sektörde lider konumdasınız. Oto cam üretimi anlamında Dünya pazarına hakim olan 4 firmadan birisiniz. Denizli’den böyle bir firma çıkması gurur verici. Cam her yerde kullanılıyor artık. Cam sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?” sorusuna dikkat çekici bir yanıt verdi.



Duman, Türkiye’nin dış borcunun ödenebilmesi için cam sektörünün desteklenmesi gerektiğini ve yüzde yüz Türk sermayeli ve Türklerin ürettiği camlarla ülke olarak dünyaya hakim olabileceklerini söyledi. Duman “Camın hammaddesi deniz kumu. Bunu Trakya’da düz cam fabrikası pencere camı şekline dönüştürüyor. Türk işçisi ve Türk elektriği ile yapıyor bunu. Biz Türk Tırları ile biz bunu Denizli’ye getiriyoruz. Burada Türk işçisi ile şekillendiriyoruz. Türk Tırları ile yurt dışına sevk ediyoruz. Hammaddesi kendimizin. İşçilik, nakliye Türkiye’nin. Yurt dışından ithal gelen hiçbir şey yok. Hepsini biz Türkler yapıyoruz. Bu iş çok geçerli ve yapılması gereken bir iş. Ülkemizin bu tür işlerde ihracatını büyütmesi gerekiyor. İthalat ihracat açığını yenmemiz için cam cam cam… Cam giydirme binaları görüyorsunuz. Şimdi havuzlar cam yapılıyor. İçinde yüzenleri görüyorsun. Biz pandemi döneminde yarım daire camlar yaptık. Restoranlar satın aldı. Her kişinin önünde bir cam var. yemek yerken maskenin yaptığı görevi yapıyor” diye konuştu.

UĞURLU OTO CAM YÖNETİM KURULU BAŞKANI İRFAN DUMAN’IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon