EKONOMİ

DTO’LU ERDOĞAN: TÜRKİYE, SANAYİ ÜRETİMİNDE AB ÜLKELERİNİ GERİDE BIRAKTI

DTO’LU ERDOĞAN: TÜRKİYE, SANAYİ ÜRETİMİNDE AB ÜLKELERİNİ GERİDE BIRAKTI
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin sanayi üretimi ile ilgili önemli açıklamalar ve tespitlerde bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin sanayi üretiminde AB ülkelerini geride bıraktığını belirtirken “Türkiye, sanayide çok ciddi kapasite ve yatırımın olduğu bir dönemde” dedi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan “Ülkemiz, sanayi üretiminde, verileri açıklanan Avrupa Birliği ülkelerinin tamamını geride bıraktı. Büyümenin öncü göstergelerinden sanayi üretimi, Avrupa Birliği ülkelerinde haziranda yıllık bazda yüzde 10 artarken, aynı dönemde Türkiye’de yüzde 24 yükseldi ve beklentilerin de üstüne çıktı. Ülkemiz ayrıca, temmuzda 4 milyon 360 bin yabancı turist ağırladı. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 367 artış yaşanırken, yabancı turist sayısı 21 ayın zirvesine ulaştı” diye konuştu.

Başkan Erdoğan ayrıca, sanayi üretiminin çeyreklik dönemde yüzde 41 gibi önemli bir oranda arttığına dikkat çekti; bunun işsizlik ve iş gücü verilerine de olumlu yansıdığını gördüklerini söyleyen Erdoğan “Sanayi üretimimiz, haziranda aylık yüzde 2, çeyrek dönemlikte ise yüzde 41 arttı.  Sanayide çok ciddi kapasite ve yatırımın olduğu bir dönemdeyiz. Bu durum, işsizlik verilerine de olumlu yansıdı; bir önceki aya göre yaklaşık 2,5 puana yakın bir düşüş yaşandı. Ülkemizde işsizlik oranı, yılın ikinci çeyreğinde de ilk çeyreğe göre azaldı. İş gücüne katılma oranı ise nisan-haziran döneminde geçen yılın aynı çeyreğine göre 3 puan artarak yüzde 50’yi aştı. Ayrıca, İŞKUR’un işverenlerden aldığı verilerden derlediği açık iş sayısı temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 69 arttı” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon